MUČNA OBITELJSKA SITUACIJA

NEVJEROJATAN KRAJ POTRAGE Dječak koji je svjedočio ubojstvu vlastitog oca i kojeg nitko nije vidio godinu dana pronađen živ u podrumu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.08.2018. u 20:00

REUTERS/Sugarcreek Township Police Department

Jacob Caldwell (desno)

 

Dječak iz Ohija, kojeg policija traži već više od godinu dana, pronađen je živ u jednom podrumu, potvrdila je policija.

Vjeruje se kako je Jacob Caldwell pobjegao od svojih djeda i bake, koji su dobili starateljstvo nad njim i njegovom braćom nakon što je njihovog oca Roberta Caldwella pred Jacobovim očima ubila njegova bivša žena Tawnney Caldwell.

Jacob je zadnji put viđen 21. kolovoza prošle godine, šest dana nakon ubojstva oca, ispred trgovačkog centra u Sugar Creeku, a pronađen je nekih šezdesetak kilometara od Miamija u ponedjeljak navečer nakon što je policija dobila 'vjerodostojnu informaciju' o njegovoj lokaciji, kazao je šef policije Sugar Creeka Michael Brown.

Policija je hitno došla do naloga za pretres lokacije, nakon što su dobili informaciju da bi Jacob mogao biti premješten ubrzo. Nakon što su stigli do kuće, vidjeli su da je Jacob živio u podrumu s još četvero odraslih ljudi.

Pretragom kuće ustvrđeno je da se Jacob nije skrivao u podrumu, već mu je to bilo mjesto u kojem je spavao. Dječak nije imao zdravstvenih problema, no bio je iznimno tih kada su ga pronašli, a čini se da se nije ni ošišao od kada je zadnji put viđen.

 

Također, kaže šef policije, Jacob je godinu dana bio bez škole, a ni sa kim se nije ni družio.

- Čini se da je posljednjih godinu dana samo gledao televiziju i igrao video igre, kaže Brown.

Nije bilo nikakvog otpora od strane dječaka kada ga je policija privela, a odrasle koji su bili s njim u istoj kući povezuje se s njegovom pomajkom.

Policija razmišlja o podizanju optužbi protiv odraslih koje su zatekli u kući, jer smatraju da su ili oni, ili netko povezan sa njima oteli Jacoba 21. kolovoza 2017. godine.

- Jumbo plakati s Jacobovim likom, koji su postavljeni po području, najzaslužniji su za informacije koje je policija prikupila o nestalom dječaku, smatra Brown.

Jacob je trenutno zadržan u pritvoru, jer policija smatra kako postoji velika mogućnost da opet pobjegne, a njegova pomajka je trenutno iza rešetaka.

Inače, u ožujku je podignuta optužnica protiv Tawnney Caldwell i još petero ljudi zbog smrti Roberta Caldwella, koji je dobio skrbništvo nad djecom, prije nego li je ubijen.

Plakat nestalog Jacoba

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo