TRAŽE MAJKU

NEVJEROJATAN ZAKLJUČAK ISTRAGE O SLUČAJU KOJI JE ZBUNIO POLICIJU U BERLINU 'Napokon smo otkrili pravu istinu o tri napuštene djevojčice'

Prva djevojčica pronađena je u rujnu 2015., druga u kolovozu 2016., a treća u kolovozu 2017.
 Polizei Berlin

Tri djevojčice pronađene u razdoblju od dvije godine u Berlinu su sestre i imaju istu majku, a vjerojatno i oca, piše Mirror.

Policija pokušava pronaći majku sestrica za koju se vjeruje da ima između 20 i 30 godina i bila je trudna u razdoblju između 2015. i 2017. godine.

Sva djeca su prošla DNA analizu i sad žive u udomiteljskim obiteljima, no policija Berlina i Brandenburga i dalje nastoji pronaći njihovu majku.

Najstarija od djevojčica pronađena je na podu autobusne postaje u rujnu 2015. nedaleko od bolnice Helios Klinikum Berlin-Buch.

Dijete je bilo pothlađeno i ostavljeno na jastuku samo u pelenama, umotano u okrvavljenju dekicu i s bijelom vesticom s kapuljačom.

Polizei Berlin

Policija je tad rekla da im se čini kako se žena porodila bez ičije pomoći. Unatoč apelima policije i objavama u medijima, majka djeteta nikad nije pronađena.

U drugom slučaju u kolovozu 2016. beba je pronađena na pragu kuće u Pankowu u ranim jutarnjim satima.

Policija je izvijestila da je i to dijete bilo umotano u okrvavljeni ručnik. Treća djevojčica pronađena je u kolovozu 2017. no detalji o tom djetetu nisu objavljeni.

Polizei Berlin

U međuvremenu, policija je dobila anonimnu dojavu koju sada istražuje u nadi da će pomoći u rasvjetljavanju slučaja.

Također, mole sve koji bilo što znaju o majci da im se jave jer je ugrozila zdravlje i živote djece ostavivši ih tako na javnim površinama, umjesto da se poslužila jednim od brojnih tzv. 'kutija za bebe' u kojima žene mogu anonimno ostaviti djecu o čemu će automatski biti obaviještena medicinska služba koja će se pobrinuti za bebe.

Polizei Berlin

Te kutije nazvane Babywiege, odnosno 'dječje kolijevke', posebne su grijane kutije o kojima skrbe medicinske sestre i za koje mnogi kažu da su puno bolja i sigurnija opcija od jednostavnog napuštanja djeteta na ulici. No ima i onih koji se protive upotrebi takvih kutija uz obrazloženje da bi se moglo dogoditi da otac zlostavljač tamo ostavi dijete bez majčinog znanja i da za to prođe nekažnjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:09