'IZAZVAT ĆE TREĆI SVJETSKI RAT'

NI NAJBLIŽI TRUMPOVI LJUDI NE VJERUJU DA ĆE ODRADITI MANDAT DO KRAJA Predsjednik nije imun, ako mu prestanu vjerovati - imaju alat da ga se riješe!

 
 Jonathan Ernst / REUTERS

Bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon ne vjeruje da će njegov bivši šef, američki predsjednik Donald Trump, dočekati kraj mandata. Smatra da za tako nešto ima tek 30 posto šanse, izvještava Vanity Fair.

Trump advisers Steve Bannon (L) and Jared Kushner (R) listen as U.S. President Donald Trump meets with members of his Cabinet at the White House in Washington, U.S., June 12, 2017.  REUTERS/Kevin Lamarque     TPX IMAGES OF THE DAY - RC1103E0B6C0
Kevin Lamarque / REUTERS
Steve Bannon (lijevo) i Jared Kushner (desno) od Donalda Trumpa

Bannon tvrdi da je razlog taj što je sam kabinet predsjednika jako skeptičan i zabrinut oko njegovog ponašanja, te da mu stoga prijeti 25. Amandman prema kojem većina u kabinetu može glasovati za izbacivanje predsjednika iz Ureda.

Pojavila su se šuškanja da su neki od najbližih suradnika Trumpa izgubili povjerenje u njega, a sve je eskaliralo kad je senator Bob Corker izjavio da je "Bijela kuća vrtić za odrasle", te da je zabrinut da će Trump svojim ponašanjem i izjavama izazvati Treći svjetski rat.

Washington Post pak piše da su drugi republikanci u javnosti neodređeni oko toga slažu li se s tom tvrdnjom, na da im neki izvori tvrde da se zapravo slažu oko zabrinutosti zbog ponašanja predsjednika. Jedan od onih koji su se izjasnili javno jer i jedan od bliskih Trumpovih suradnika, Thomas Barrack. za Post je kazao da je "šokiran" njegovim ponašanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:56