I 'VELIKI' IGRAČI STALI SU UZ NJU

NIJE DOBILA POSAO SAMO ZATO JER JE - ŽENA! Ogorčena djevojka razotkrila sramotnu praksu moćne kompanije, a oni pokušali ugasiti požar benzinom

 
Ilustracija
 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Carla Forcada, 25-godišnjakinja iz Barcelone, diplomirala je marketing i komunikologiju te se nedavno prijavila za posao u PR agenciji Impulsa Comunicación.

Nakon što je pregledala njezinu zamolbu i životopis, tvrtka je Carli putem elektroničke pošte odgovorila kako se "zahvaljuju na njezinu interesu, ali da na spomenutom radnom mjestu ipak žele imati muškarca koji bi mogao podnijeti tempo rada s velikim i zahtjevnim klijentima", prenosi BBC.

Odbijena Forcada sve je objavila na Twitteru, optuživši PR agenciju za seksizam, a otišla je i korak dalje - svoj slučaj podijelila je i s tvrtkama koje surađuju s Impulsa Comunicación, a jedna od njih, Coca-Cola, odmah je odlučila potražiti novog poslovnog partnera.

- Nevjerojatno je da u 2018. godini još postoje tvrtke koje diskriminiraju osobe na temelju spola... Naravno da sam duboko uvrijeđena jer znam da taj posao mogu obavljati jednako dobro kao i bilo koji muškarac - napisala je Carla na društvenoj mreži, a čelnici Coca-Cole ubrzo su objavili i svoje viđenje situacije: "Stojimo iza tvrtki koje imaju raznoliku i pravednu politiku zapošljavanja. Žao nam je što je naše ime na bilo koji način ikad bilo povezano s dotičnom diskriminirajućom agencijom".

Carla Forcada također je otkrila kako su joj iz Impulsa Comunicación nakon odbijenice ponudili drugi posao, i to samo zato, rekla je, "jer ju netko iz iste tvrtke osobno poznaje".

Dotična PR agencija u međuvremenu je "ugasila" službenu internetsku stranicu, a njezin direktor Pere Terés za španjolske medije izjavio je kako se zapravo radi o velikom nesporazumu jer "njegova tvrtka ni u jednom trenutku nije imala namjeru diskriminirati gospođicu Forcadu.

Suradnju s Impulsa Comunicación poslije Carline objave na Twitteru prekinula je i španjolska podružnica tvrtke Carglass.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:23