TRAJNO PARALIZIRANA

NIKADA VIŠE NEĆE HODATI Liječnici uništili nade nesretne ruske skijašice

BERLIN - Ruska skijašica Maria Komisarova (23), koja je nakon teškog pada na Olimpijskim igrama u Sočiju zbog ozljeda kralježnice završila u bolnici, do kraja života ostat će nepokretna, tvrde liječnici.

Nesretna je Ruskinja nedugo nakon dolaska u njemačku bolnicu izjavila da ne osjeća ništa od pupka naniže, ali da je uvjerena kako će jednog dana opet hodati. 'Snažna sam i znam da ću jednog dana ponovno biti na svojim nogama', napisala je na Instagramu.

No, Ruski savez skijanja slobodnim stilom u srijedu je, pozivajući se na njemačke liječnike, objavio da je Komisarova ostala trajno paralizirana.

'S obzirom na težinu ozljeda, onemogućeno je obnavljanje funkcija spinalnog kanala', citira skijaški savez njemačke liječnike. 'Prema mišljenju stručnjaka, Maria će se moći samostalno kretati uz pomoć posebne opreme', navodi se još u priopćenju.

Komisarovu čeka još najmanje deset tjedana bolničkog oporavka, nakon čega slijedi dugi period rehabilitacije. Nedugo nakon ozljede, posjetio ju je i ruski predsjednik Vladimir Putin kako bi joj osobno poželio brz i uspješan oporavak.

Skijanje slobodnim stilom jedna je od najriskantnijih disciplina, a Komisarova se ozlijedila dok je u društvu još triju natjecateljica jurila niz opasnu liticu punu prepreka. Na Svjetskom kupu 2012. godine za Rusiju je osovojila srebrnu medalju i bila je jedna od glavnih zvijezda svoje zemlje na upravo okončanoj Olimpijadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:56