SLUČAJ SE ISTRAŽUJE

Nisu je htjeli poroditi carskim rezom, procurila snimka nadzornih kamera na kojoj pada na koljena od boli

 
 Ilustracija: Pixabay, YouTube

Snimka koja kruži internetom pokazuje trudnu ženu kako se uvija i pada na koljena od boli u kineskoj bolnici Yulin Number 1, a navodni razlog jest što joj obitelj nije dala pristanak da rodi carskim rezom.

Liječnici su joj ga preporučili jer su procijenili da će porođaj biti rizičan za njezino zdravlje i zdravlje djeteta, no kineski zakon nalaže da žena koja ne rađa "prirodnim načinom" mora za to dobiti pismeni pristanak u bolnici od svoje obitelji, u najmanju ruku supruga.

Žena se nedugo nakon što je snimka s nadzornih kamera ulovila ove trenutke bacila s prozora 20. kata bolnice i tako počinila samoubojstvo, a sve se prema pisanju Daily Maila dogodilo 4. rujna.

Uznemirujući video koji se pojavio i na YouTubeu pokazuje kako trudnica na koljenima moli članove obitelji da joj dozvole da rodi carskim rezom, no njezin suprug za People's Daily Online tvrdi da nije kriva obitelj, nego da je liječnici u bolnici nisu htjeli poroditi carskim rezom.

Bolnica je objavila da nije istina da su odbili ovaj zahvat, nego da obitelj trudnice nije htjela dati pristanak. Također su dodali da je bila u velikoj boli jer je obitelj inzistirala na potpuno prirodnom porođaju te da je u agoniji buncala i teturala hodnicima bolnice. Sve to se i vidi na snimci, a jasno je da je drugi pokušavaju dići s poda, dok sve to gledaju medicinske sestre i najmanje jedna liječnica.

Slučaj se istražuje da se pokuša utvrditi što se točno dogodilo prije tragičnog skoka mlade žene u smrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:55