PETER ALTMAIER

NJEMAČKI MINISTAR GOSPODARSTVA PREVEZEN U BOLNICU Nezgodno pao prilikom silaska s dva metra visoke pozornice i ozlijedio glavu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.10.2019. u 14:28

FILE PHOTO: German Economy Minister Peter Altmaier attends the weekly cabinet meeting at the Chancellery in Berlin, Germany, October 2, 2019. REUTERS/Michele Tantussi/File Photo
Michele Tantussi / REUTERS

Peter Altmaier

 

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier (Kršćansko-demokratska unija CDU) u utorak je, nakon govora na tzv. Digitalnom samitu u Dortmundu, nezgodno pao prilikom silaska s pozornice i pritom zadobio ozljede glave.

 

"Ministar Altmaier je odmah nakon pada s pozornice prevezen u obližnju kliniku, gdje mu je pružena medicinska pomoć", javio je javni servis ARD preko Twittera.

Prema izjavama prisutnih, Altmaier se nakon govora i prilikom silaska s dva metra visoke pozornice sapleo na stepenicama i pao na glavu. Neko vrijeme je bio i bez svijesti.

U međuvremenu mu je, kako javlja agencija dpa, sašivena posjekotina na glavi.

Predsjednica CDU-a i ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer je svom stranačkom kolegi preko Twittera zaželjela brz oporavak.

Konferencija za tisak ministra Altmaiera i saveza digitalnih poduzetnika Njemačke je otkazana. Tijekom dana bi se sudionicima kongresa trebala obratiti i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Peter Altmaier je prošlog tjedna boravio u Zagrebu, gdje se susreo i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo