HTJELI JE DATI U SEKSUALNO ROBLJE

NOVI DETALJI OTMICE ATRAKTIVNE MANEKENKE S otmičarem su je vidjeli u šopingu, kupovali su hranu i cipele, neki su u cijelu priču počeli sumnjati

 
Ovu je fotografiju Chloe Ayling objavila po dolasku u Milano 10. srpnja, dan prije nego što je oteta
 Chloe Ayling / INSTAGRAM

Pojavile su se teorije da nešto s pričom Chloe Ayling, 20-godišnje britanske manekenke koju je zločinačka skupina Crna smrt otela s namjerom da je prodaju u seksualno roblje, ne štima.

The Guardian piše da je nakon povratka manekenke kući u London u medijima izašla priča da je Ayling viđena kako s jednim od svojih navodnih otmičara, Poljakom Lukaszem Pawelom Herbom, kupuje hranu i cipele.

Te su informacije naočigled narušile uvjerljivost njezine priče da je protiv svoje volje drogirana i oteta.

Njezin je odvjetnik međutim u utorak oštro opovrgnuo teorije da je Chloeino svjedočanstvo lažno ili u najmanju ruku preuveličano.

'(Chloe) se bojala suprotstaviti svojim otmičarima, pogotovo jer je vjerovala da postoji mogućnost da će joj drugi članovi bande nauditi ako pokuša pobjeći', rekao je odvjetnik Francesco Pesce.

'U početku su postojale sumnje u istinitost njezine priče', nastavio je Pesce. 'One su međutim otklonjene. Razgovarati s policijom 10 sati o detaljima cijelog incidenta nije bilo lako. Ako je policija uvjerena da je njezina priča istinita, onda sam i ja uvjeren. Također, koji bi bio motiv otmičara za suradnju? Dvadeset godina u zatvoru?'

Napadači su doista manekenku vezali, međutim kasnije su je odvezali kako bi mogli ići u kupovinu. Ayling je rekla da će biti prodana na Bliski istok kao seksualna robinja. 'Ona je svoju priču ponovila nekoliko puta, i pred policijom i pred sucem', dodao je Pesce.

'Čuo sam da ljudi sumnjaju u nju i tvrde da je nekako bila uključena u sve ovo jer je prelako pobjegla', rekao je njezin odvjetnik prilikom gostovanja na BBC-jevom Radiju 4. 'Takve su sugestije zle. (Chloe) je bila izložena velikoj muci i jako se napatila.'

Podsjećamo, 30-godišnji Poljak Lukasz Pawel Herba uhićen je nakon što je Ayling iz zatočeništva u malenom selu Borgial vratio u Milano i pustio na slobodu. Herba, koji inače živi u Velikoj Britaniji, namjeravao je manekenku prodati u seksualno roblje po cijeni od približno 300 tisuća eura, odnosno 2,2 milijuna kuna.

Iz policije nisu htjeli reći istražuju li varijantu da su Herba i Ayling na bilo koji način surađivali. 'Ovo je vrlo osjetljiva istraga. Istražujemo zločin i u ovom trenutku ne možemo ništa više od toga reći.'

Sumnja se u međuvremenu nadvila i nad Herbinom verzijom događaja. Lokalni policajci su medijima navodno rekli da je Herba opasna osoba sklona mitomaniji.

Poljak je navodno Ayling dao posjetnicu zločinačke grupe koja se zove Crna Smrt te joj je rekao da proširi glas o grupi kada je pusti. Talijanski policijski službenik iz Milana Lorenzo Bucossi rekao je da policija istražuje je li Herba uistinu djelovao kao član Crne Smrti ili je taj dio izmislio.

Herba je također navodno policiji rekao da ima leukemiju te da mu treba novac za liječenje. Prema njegovim riječima, grupa Rumunja iz Birminghama ga je nagovorila da se uključi u otmicu.

Crna se Smrt u Europolovoj bazi podataka spominje samo jednom i to ne znači da zločinačka organizacija uopće postoji.

Chloe Ayling / INSTAGRAM
Ovu je fotografiju Chloe Ayling objavila po dolasku u Milano 10. srpnja, dan prije nego što je oteta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:49