VIKTORIJA MARINOVA

NOVI OBRAT U SLUČAJU SILOVANE I BRUTALNO UBIJENE NOVINARKE U Njemačkoj uhićen muškarac, Bugari očekuju izručenje: 'Imamo dokaze, identificiran je'

 
 Reuters, Facebook

Bugarske vlasti potvrdile su u srijedu da je na njihov zahtjev u Njemačkoj uhićen muškarac osumnjičen za silovanje i ubojstvo televizijske novinarke Viktorije Marinove te očekuju da će biti izručen.

Osumnjičeni je uhićen u utorak na zahtjev Bugarske, rekao je ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali državni odvjetnik Sotir Cacarov i premijer Bojko Borisov.

Osumnjičeni je identificiran kao Severin Krasimov, prenosi agencija Reuters.

Bugarske vlasti očekuju da ga Njemačka prebaci na njezin teritorij, rekao je Marinov.

"Prikupili smo mnoštvo dokaza koji sugeriraju da je osoba kriva. Optužen je u odsutnosti za dva zločina - silovanje i iznimno okrutno ubojstvo s predumišljajem", rekao je Cacarov.

Tijelo 30-ogodišnje novinarke pronađeno je u subotu nedaleko od rijeke u gradskom parku njezina rodnog podunavskog grada Rusea na sjeveru Bugarske. Tužitelji su izjavili da je bila silovana, pretučena i zadavljena.

Ministar unutarnjih poslova rekao je da zasad nema dokaza da je ubojstvo televizijske novinare povezano s njezinim radom.

Marinova je radila za tv postaju TVN iz Rusea koja je emitirala njezinu emisiju "Detektor". U svojoj posljednjoj emisiji 30. rujna predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU-a. Rekla je da će njezina nedavno pokrenuta emisija provoditi slične istrage.

Marinova, koja ima 7-godišnju kćer, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

Njezina smrt ogorčila je mnoge u Bugarskoj, gdje su ljudi frustrirani zbog korupcije i nedjelotvornog pravosuđa koje je kritizirala Europska komisija.

"U ovoj fazi istrage ne možemo reći da je ubojstvo povezano s njezinim profesionalnim radom. Nastavljamo istraživati sve moguće opcije", kazao je Cacarov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:10