HOROR

NOVO VELIKO KRVOPROLIĆE U AMERICI: U PUCNJAVI U DAYTONU 10 MRTVIH I 16 RANJENIH Ubojica nakon napada pobjegao, iza sebe ostavio leševe nasred ulice

 
 Molly Reed / TWITTER

>>> NOVO 9:53 Prema najnovijim neslužbenim informacijama koje donose lokalni mediji u Ohiju, najmanje 10 ljudi je ubijeno, a 16 je ranjeno.

---------------------------

Policijske snage i djelatnici hitne pomoći u američkom gradu Daytonu u saveznoj državi Ohiju intervenirali su u noći sa subote na nedjelju u gradskoj četvrti Oregon nakon dojava o pucnjavi s više smrtno stradalih osoba, piše BNO News.

Dojave o "aktivnom napadaču" u ili oko kafića u Istočnoj 5. ulici u policiju su stigle u nedjelju iza 1:00 sati. Nekoliko svjedoka reklo je da napadač bio muškarac naoružan s puškom. BNO News piše da se točan broj žrtava i ozlijeđenih službeno još ne zna, ali snimke koje su snimili svjedoci napada prikazuju najmanje pet trupala na cesti i nogostupu.

WHIOTV7 piše da se na temelju komunikacije na policijskim radijskim frekvencijama dade naslutiti da je moguće da je u pucnjavi smrtno stradalo najmanje sedam osoba. WHIOTV7 piše da napadač više nije aktivan te da policija traga za njegovim mogućim pomagačem koji je područje napustio u tamnom džipu. I BNO News navodi da se vjeruje da napadač više nije aktivan, ali da to policija još nije potvrdila.

"U kafiću u kojem sam večeras bio dogodila se pucnjava", rekao je za BNO News Daniel Williams, bivši član metal grupe The Devil Wears Prada. "Srce mi se slama za one koje je ovo pogodilo. Nikada u životu nisam bio tako prestrašen."

Hannah Ray, koja je s Williamsom bila za vrijeme pucnjave rekla je da to bila "najgora stvar koju je ikada doživjela". "Čuli smo pucnjeve dok smo bili na terasi. Utrčali smo u zatvoreni dio kafića, ali su nas odmah izgurali van jer su pucnjevi dolazili iz zatvorenog dijela kafića. Trčali smo koliko su nas noge nosile i preskočili smo ogradu te tijekom bijega nagazili nekoliko ljudi", napisala je Ray na Twitteru.

WHIOTV7 dodaje da se ozlijeđeni koji se mogu kretati upućuju u bolnice Grandview i Kettering. Na licu mjesta ustanovljena je trijaža za ozlijeđene, a hitna pomoć izvještava da ima onih s ozljedama koje su opasne po život. Huffington Post piše da im je glasnogovornica tvrtke koja upravlja spomenutim bolnicama rekla da oni očekuju i primaju žrtve pucnjave, ali nije rekla koliko i u kakvom zdravstvenom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:28