STRADAO NA RAMBLI

OBITELJ POTVRDILA SMRT SEDMOGODIŠNJEG DJEČAKA IZ AUSTRALIJE 'Uzeli su nam ga dok je uživao s majkom u razgledavanju Barcelone...'

Barcelona u petak; Julian Cadman, dječak za kojim se traga
 Sergio Perez / Reuters

Smrt sedmogodišnjeg Juliana Cadmana, čiji je djed na društvene mreže postavio dirljivu objavu nakon atentata u Barceloni, potvrdile su u nedjelju službe civilne zaštite Katalonije.

Julian Alessandro Cadman, britanskog i australskog državljanstva, nalazio se na Rambli s majkom u četvrtak kada se kombi zabio u masu ljudi. Odgovornost za taj napad je preuzela džihadistička skupina Islamska država (IS).

I dječakova obitelj je priopćenjem potvrdila njegovu smrt.

'Juliana smo voljeli i obožavali . Uzeli su nam ga dok je uživao s majkom u razgledavanju Barcelone. Bio je pun energije, zabavan i živahan, uvijek nas je nasmijavao. Blagoslovljeni smo jer smo ga imali u našim životima i zauvijek ćemo se sjećati njegovog osmjeha i držat ćemo uspomenu na njega blizu naših srca', objavila je obitelj te su zahvalili svima koji su im pomogli u traženju Juliana.

'Znamo da nismo jedina obitelj pogođena ovom tragedijom i molimo za sve žrtve i njihove obitelji', dodali su.

Majka dječaka hospitalizirana je u teškom stanju, a bolničarima je prije nego li se onesvijestila kazala kako je s njom bio njezin sin.

Hitne službe potvrdile su da su identificirane još dvije žrtve, talijanskog i belgijskog državljanina, bez dodatnih pojedinosti. Dosada je identificirano 12 žrtava, 4 španjolske, dvije talijanske i po jedna američka, argentinska, belgijska i australobritanska.

Iste službe su precizirale da je trogodišnje dijete među španjolskim žrtavama.

Među 126 ranjenih u dvostrukom atentatu, 51 je u nedjelju još hospitalizirana, prema posljednjim podacima regionalne vlade, među kojima ih je 10 u kritičnom i 13 u teškom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:57