KRAĐA AVIONA

OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE I IDENTITET MLADIĆA KOJI JE UKRAO VELIKI PUTNIČKI AVION PA SE SRUŠIO Američke vlasti otkrile kako je uspio doći do zrakoplova

 
Richard Russell i njegova supruga Hannah
 Facebook

Krađa zrakoplova u petak navečer u zračnoj luci Seattlea nije kršenje sigurnosnih propisa, izjavio je u u subotu dužnosnik američke zračne luke.

Zaposlenik aviotvrtke, identificiran kao 29-godišnji Richard Russell, u petak je ukrao zrakoplov u zračnoj luci u Seattleu te se potom srušio na obližnji rijetko naseljeni otok.

Osim pilota u zrakoplovu nije bilo drugih putnika, a zračna luka je nastavila sa svakodnevnim operacijama.

Pilot je bio suicidalan i čini se da je djelovao sam, otkrio je šerif, dodavši kako je vjerojatno poginuo pri padu.

"Pad na otok su uzrokovale akrobacije u zraku ili nedostatak letačkih sposobnosti", istaknuo je šerif.

Screenshot (video: John Waldron)

Constance von Muehlen, čelnica operacija Horizon Aira čiji je zrakoplov ukraden i koji je sestrinska tvrtka Alaska Airlines, rekla je kako je oko 20 sati po lokalnom vremenu zaposlenik te kompanije izveo neautorizirano uzlijetanje u letjelici s propelerima Q400.

Takav zrakoplov je namijenjen kratkim letovima, a može primiti 76 putnika.

Potvrdivši izjave Mikea Ehla, direktora zračne luke Seattle-Tacoma, generalni direktor Alaska Airlinesa je rekao na konferenciji za novinare da je tom djelatniku zaduženom za prtljagu bilo dopušteno kretanje po prostoru gdje je bio parkiran zrakoplov.

An F-15 jet flies overhead as it attempts to intercept a Horizon Air Bombardier Dash 8 Q400, which was reported to be hijacked, in Fircrest, Washington, the U.S. before crashing in the South Puget Sound, August 10, 2018, in this still image taken from a video obtained from social media. Leah Morse/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS
borbeni avion F-15 u lovu na ukradeni Dash 8 Q400

Još uvijek nije jasno kako je zaposlenik uspio dovesti zrakoplov do piste i uzletiti bez autorizacije. Šerif je ranije kazao kako je riječ o zrakoplovnom mehaničaru, no aviokompanija je kasnije objavila da je on zapravo njihov agent na tlu.

Oteti zrakoplov pratila su dva borbena zrakoplova F-15, no nisu sudjelovali u njegovom padu, objavila je lokalna televizija KIRO7.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:33