NEUGODNOST

OGORČENA ROMSKA KRALJICA OPERE 'U supermarketu u Novom Sadu su me pretresli pred svima, mislili su da sam nešto ukrala samo zato što sam Romkinja'

 
Nataša Tasić Knežević
 Facebook, Nataša Tasić Knežević

Operna pjevačica Nataša Tasić Knežević objavila je na svom Facebook profilu da su je u jednom supermarketu u Novom Sadu javno pretresali pod sumnjom da je nešto ukrala.

U videosnimci koju je objavila na Facebooku navela je da je u supermarket Maksi u blizini željezničkog kolodvora ušla kako bi kupila indijske oraščiće, ali kako ih nije našla, krenula je prema izlazu kada se oglasio senzor.

Iako su u istom trenutku iz trgovine zajedno s njom izlazile još dvije osobe, osoblje je zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

- Jedino su mene tražili da cijelu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem van. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svoje torbe - pritom nemam ništa u njoj osim knjiga i novčanika, što su oni na kraju i vidjeli - zašto onda niste isto tražili i ove ljude koji su prošli poslije mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade', ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovotkinja supermarketa ispričala, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njezinu etničku pripadnost.

Nataša Tasić Knežević je sopranistica, prva stalno zaposlena Romkinja solistica Opere Srpskog narodnog kazališta u Novom Sadu, a 2012. godine dobila je i priznanje OESS-a kao jedna od najistaknutijih Romkinja u svijetu.

Nedeljnik za nju navodi da je 'romska kraljica opere, pjevačica kristalno jasnog tona, svijetle boje glasa i atraktivnog izgleda, koja osvaja publiku na svakom nastupu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:54