BOLESNO

OPASNI VIRALNI IZAZOV ZALUDIO TINEJDŽERE S teškim opeklinama završavaju u bolnici dok im koža otpada s lica, a jedna je djevojčica i umrla

 
Kyland Clark (15) završio je u bolnici nakon što ga je prijatelj zalio vrelom vodom
 Screenshot Youtube ABC13 Houston

U posljednje vrijeme tinejdžeri diljem svijeta zaluđeni su viralnim izazovima. Na taj se način zabavljaju, no takvi izazovi često su i veoma opasni, poput posljednjeg, zbog kojeg je više mladih ove godine završilo u bolnici.

Naime, radi se o 'hot water challenge' izazovu, u kojem se tinejdžeri prikradaju prijateljima dok oni ne gledaju i zaliju ih kantom vrele, tek prokuhane vode. Cijeli čin snimaju, a žrtva s teškim opekotinama završava u bolnici.

Jedna od takvih je i 15-godišnji Kyland Clark, koji je tjedan dana ovog mjeseca proveo u bolnici, nakon što ga je prijatelj zalio vrelom vodom kao dio ovog viralnog izazova, prenosi Time.

Mladić iz Indianapolica rekao je da je s prijateljem tjedan prije gledao snimke na YouTubeu o tom izazovu, a zatim ga odlučio i isprobati na Kylandu dok je spavao. Kyland je završio u bolnici s opeklinama drugog stupnja na licu, leđima i prsima.

'Koža s prsa mi je otpala. Zatim sam se pogledao u ogledalo i vidio da mi otpada i koža s lica', rekao je.

Ova opasna viralna psina poslala je još nekoliko djece u bolnicu, a jedna je djevojčica i umrla od posljedica zalijevanja vrelom vodom.

Postoji još jedna verzija ovog izazova, u kojoj sudionici piju vrelu vodu kroz slamku, piše IFL Science. Upravo je zbog toga osmogodišnja djevojčica s Floride prošle godine preminula, nakon što su ju rođaci nagovorili da popije uzavrelu vodu kroz slamku.

11-godišnja djevojčica iz Bronxa završila je u bolnici s teškim opeklinama drugog stupnja nakon što je na pidžama partiju prijateljica na nju bacila uzavrelu vodu, dok je 10-godišnjak iz Sjeverne Karoline prebačen u bolnicu s opeklinama drugog i trećeg stupnja, koje su također posljedice ovog izazova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:32