STROGI ZAKONI

OPREZ: MALA POGREŠKA MOŽE VAS ODVESTI U ZATVOR U Dubaiju uveden novi zakon koji je mnoge neugodno iznenadio

 
Pogled na centar Dubaija s Dubai Framea
 Profimedia, Alamy

Nova pravila stupila su na snagu u Dubaiju, a prvi su ih na svojoj koži osjetili australski turisti. Naime, oni su zaustavljeni u zračnoj luci jer je na snagu stupio novi zakon o lijekovima na recept.

Ministarstvo zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) upozorava da po novom zakonu svi posjetitelji moraju dobiti odobrenje za nošenje lijekova za osobnu uporabu prije nego li uđu u zemlju.

Onim putnicima namjernicima koji se neće pridržavati novog zakona lijekovi će biti oduzeti, a oni bi mogli završiti u zatvoru.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Australije rekao je za Daily Mail kako će ubuduće upozoravati svoje građane koji putuju u UAE.

- Ohrabrujemo sve naše građane da se prije putovanja informiraju o lokalnim zakonima, kazao je glasnogovornik.

Ujedinjeni Arapski Emirati otprije su poznati po rigoroznim zakonima vezanima uz drogu i druge substance, a sada su pooštrili i zakone vezane za lijekove.

Tako nipošto nemojte kod sebe imati lijekove koji sadrže kodein ili slične narkotičke sastojke, ili Diazepam, koji se koristi kod liječenja anksioznosti.

I Britanci su odlučili upozoriti svoje građane prije puta u UAE da ispune formulare preko interneta, ukoliko na odmor nose i neke od lijekova.

Ranije ove godine uhićen je i jedan Britanac koji je kod sebe imao lijek protiv anksioznosti, no na carini mu nisu povjerovali kako je rijek o lijekovima za osobnu uporabu

Uhićeni Perry Coppins, inače bivši vojnik, pokušao je objasniti kako je neophodno da kod sebe ima dovoljnu količinu lijekova za šestomjesečno razdoblje, no svejedno je završio u zatvoru, iako su optužbe kasnije odbačene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:00