NIJE BIO OD POMOĆI

'OSAM PUTA JE PONOVIO ISTU FRAZU, POVRIJEĐENA SAM!' Preživjela učenica masakra na Floridi potražila riječ suosjećanja kod Donalda Trumpa

 
Ilustracija
 Thom Baur/File Photo / REUTERS

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump nije uspio utješiti učenicu četvrtog razreda srednje škole Marjory Stoneman Douglas koja je preživjela masakr koji je u toj školi počinio Nikolas Cruz, piše CNN.

Trump je učenicu Samanthu Fuentes nazvao na telefon dok je ona boravila u bolnici na liječenju, međutim, kako ona kaže, taj joj poziv nije pomogao.

"Ne mogu reći da me utješio ili da mi je pomogao", rekla je Fuentes tijekom gostovanja u CNN-ovoj emisiji Erin Burnett OutFront.

Predsjednik je, umjesto da utješi djevojku koja je ranjena u obje noge, tijekom razgovora s Fuentes pričao o "bolesniku" Cruzu te osam puta ponovio frazu "ideš, čovječe".

"Sumnjam da je ikada s nekim morao voditi takav razgovor", rekla je Fuentes. "To je postalo očito u trenutku kada nije pokazao neko pravo suosjećanje. Teško je suosjećati kada nešto ne razumijete."

Fuentes svjedeno poštuje predsjednika, ali ju je rastužio njegov ton. "Kada proživite traumatično iskustvo poput ovoga... morate biti jako oprezni dok razgovarate s ljudima. Sumnjam da je on o tome vodio računa. To me je povrijedilo", rekla je.

Srednjoškolka je također rekla što misli postupku naoružanog policijskog službenika koji navodno tijekom napada na školu nije ni pokušao sprječiti Cruzov ubilački pohod. "Kada postanete policajac, obvežete se da ćete služiti i štititi. Ne osjećam da je (Scot) Peterson zaštitio svoju djecu. On je samo tvrdio da hoće. Prekršio je obećanje", pojasnila je.

Fuentes je rekla da su i učenici i osoblje škole znali za Cruzov nasilni ispad koji je prethodio napadu te da su ga prijavili. "Mislili smo da smo napravili sve kako bismo ga udaljili od škole, od nas", rekla je učenica te dodala da su učenici u šali rekli da bi Cruz mogao postati sljedeći školski ubojica.

Učenica je rekla da se sljedeće srijede neće vratiti na nastavu već da će se usredotočiti na preveniranje sličnih napada. "Neće nas nitko zaustaviti", zaključila je Fuentes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:30