VELIKA TRAMPA

OSLOBOĐENO 26 ČLANOVA KRALJEVSKE OBITELJI OTETIH PRIJE VIŠE OD DVIJE GODINE NA JUGU IRAKA 'Postignut je sporazum, lovci su na sigurnom'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 21.04.2017. u 17:33

A still image taken from a video uploaded by the Syrian Army on April 19, 2017, shows buses carrying rebel fighters and their families leaving the the town of Zabadani, near Damascus, Syria. Syrian Army/Handout via Reuters TV ATTENTION EDITORS THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE.
REUTERS

Oslobođeno je 26 katarskih lovaca koji su u prosincu 2015. oteti na jugu Iraka, rekao je jedan visoki dužnosnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova.

Njihovo oslobođenje je povezano sa sporazumom koji je posljednjih dana omogućio evakuaciju nekoliko opkoljenih gradova u Siriji, doznaje se iz izvora bliskog pregovorima.

Skupina lovaca, među kojima i nekoliko članova katarske kraljevske obitelji, oteti su u prosincu 2015. tijekom lova na jugu Iraka. Odgovornost za njihovu otmicu nitko nikada nije preuzeo. Oteti su u šijitskom području.

Nakon oslobođenja lovce su primile vlasti Bagdada, rekao je jedan dužnosnik ministarstva. Nakon provjere identiteta, trebali bi sljedećeg tjedna biti predani katarskom izaslanstvu koje od prošlog tjedna boravi u Bagdadu.

Sporazum o njihovom oslobođenju je zaključen između Fronte Fateh al-Sham, bivšeg ogranka al-Kaide u Siriji i otmičara, precizirao je izvor blizak pregovorima, prenosi AFP.

ELIPSO

Izdvajamo