ODSLUŽIO POLA KAZNE

OSRAMOĆENI BIVŠI ENGLESKI REPREZENTATIVAC I OSUĐENI PEDOFIL PUŠTEN IZ ZATVORA Smije viđati kćer Aylu (4), ali s njom ne smije ostati nasamo

Adam Johnson
 Phil Noble / Action Images/REUTERS

Bivši engleski reprezentativac i na šest godina zatvora osuđeni pedofil Adam Johnson (31) nakon tri je godine pušten iz zatvora, piše The Guardian. Bivši krilni napadač nogometnih klubova Sunderland i Manchester City osuđen je na šest godina zatvora jer se upustio u seksualnu aktivnost s 15-godišnjom obožavateljicom.

Svjedoci su rekli da je Johnsonov otac Dave Johnson viđen kako se u petak u jutarnjim satima u Mercedesu sa zatamnjenim staklima na mjestima za putnike vozio iz zatvora 'HMP Mooreland' koji se nalazi pored Doncastera u Južnom Yorkshireu. Vozilo je iz zatvora izašlo u pratnji policijskog kombija. Isti je automobil kasnije uočen kod Johnsonove vile u Dvoru Eden, selu u okrugu Durham.

Podsjećamo, Johnson je priznao da je ljubio 15-godišnju djevojku, ali je opovrgnuo tvrdnje da ju je dirao po spolovilu te da ga je ona oralno zadovoljila. Porota ga je proglasila krivim za seksualnu aktivnost s djetetom, odnosno za penetraciju 15-godišnjakinje prstima, a oslobodila ga je optužbi za oralni seks. Johnson je već ranije priznao krivnju za seksualnu aktivnost s djetetom, no ta se točka ticala ljubljenja spomenute djevojke i pripremanja iste za daljnje seksualne aktivnosti.

Sudac je rekao da je Johnson tijekom sudskog procesa više puta lagao, navodno kako bi mogao nastaviti primati plaću kao nogometaš Sunderlanda. Ona je tada iznosila 60 tisuća funti tjedno (519 tisuća kuna).

Kao seksualni prijestupnik, Johnson će policiji morati predati informacije o svom prebivalištu i bankovnom računu, a morat će im se javiti ako bude namjeravao putovati u inozemstvo. Nogometaš će se nadzorniku za uvjetno puštanje morati redovito javljati i neće smjeti mijenjati prebivalište. Moći će raditi samo ako mu to njegov nadzornik dopusti, a policija će mu morati odobriti svaki odlazak u inozemstvo.

Policija će mu nadzirati bankovni račun kako ne bi mogao kupovati pornografski sadržaj. Lokalna podružnica socijalne službe može u bilo kojem trenutku provesti procjenu rizika za Johnsonovu 4-godišnju kćerku Aylu te bi mu potencijalno mogla zabraniti viđanje kćerke. Prema uvjetima po kojima je pušten iz zatvora, kćerku za sada smije viđati, ali nikako ne smije ostati sam s njom. Isto vrijedi i za svu ostalu djecu.

Nogometaš bi se u petak trebao sastati s nadzornikom za uvjetno puštanje. Daily Mail piše Johnson će se ovih i još mnoštva drugih uvjeta morati pridržavati najmanje 15 godina.

Johnsonov otac rekao je da mu je drago što se Adam vratio kući te da bi se nogometaš mogao obratiti medijima. Nogometaševa sestra Faye Johnson viđena je kako u lokalnoj trgovini kupuje balone za tulum dobrodošlice. Nogometaševa bivša djevojka Stacey Flounders i Aylina majka u petak je viđena kako ide u teretanu. Njih dvije žive odvojeno od Johnsona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:06