DOAN THI HUONG

OSUMNJIČENA ZA UBOJSTVO POLUBRATA SJEVERNOKOREJSKOG VOĐE BIT ĆE PUŠTENA NA SLOBODU 'Vi ste jako sretna osoba, prijetila vam je smrtna kazna'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.04.2019. u 15:04

Vietnamese Doan Thi Huong, who was a suspect in the murder case of North Korean leader's half brother Kim Jong Nam, leaves the Shah Alam High Court on the outskirts of Kuala Lumpur, Malaysia March 14, 2019. REUTERS/Lai Seng Sin TPX IMAGES OF THE DAY - RC1CF221F7C0
Lai Seng Sin / REUTERS

Doan Thi Huong (sredina)

Vijetnamka osumnjičena za ubojstvo Kim Jong Nama, polubrata sjevernokorejskog vođe, bit će puštena u svibnju, nakon što je malezijski sudac presudio da će zatvorska kazna uključivati period koji je već provela u zatvoru.

Doan Thi Huong i indonežanka Siti Aisyah, optužene su za ubojstvo Kim Jong Nama.

One su ga poprskale po licu smrtonosnim VX nervnim agensom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru, u veljači 2017.

Sudac Azmi Ariffin je u ponedjeljak osudio Doan Thi Huong na tri godine i četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznala krivnju za "namjerno nanesenu ozljedu", što je smanjena optužba koju su tužitelji ponudili.

"Vi ste danas jako sretna osoba, zato što je tužitelj ponudio manju kaznu za namjerno nanošenje ozljede VX-om, a izvorna optužba za ubojstvo, podrazumijeva obveznu smrtnu kaznu", rekao je sudac.

Tri tjedna prije optužena je Indonežanka puštena na slobodu.

Nisu pružena službena objašnjenja, zašto su tužitelji promjenili zahtijevanu kaznu.

Obje su okrivljenice opovrgnule da su odgovorne za ubojstvo Kima, dosljedno tvrdeći da su mislile kako izvode psinu koja se snima za reality emisiju te da su ih prevarili sjevernokorejski agenti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo