KRKLJANAC

OTKRIVAMO ŠTO JE IZAZVALO KAOS NA JEDNOJ OD NAJVEĆIH ZRAČNIH LUKA 'Čekali smo 7 sati na aerodromu, još uvijek nemamo termin za novi let'

 
Frankfurtska međunarodna zračna luka tijekom zastoja u prometu
 Adam Miller / TWITTER

Terminal 1 frankfurtske međunarodne zračne luke u utorak je evakuiran na dva sata nakon što je asistent za zračnu sigurnost nehotice upalio, piše Business Insider.

Policija je u 12:30 sati po lokalnom vremenu onemogućila putnicima da se ukrcaju na svoje letove te je raščistila A zonu terminala 1 jer je četveročlana obitelji iz Francuske greškom puštena kroz terminal unatoč tome što ih je sustav za sigurnost označio kao prijetnju. Obitelj je naime "pozitivno testirana" na eksploziv.

Obitelj je naposlijetku locirana, ispitana te im je dopušteno da se ukrcaju na svoj let.

Društvenim su se mrežama proširile fotografije i snimke gužvi koje su nastupile zbog policijske intervencije na terminalu.

Prema pisanju Airlive.net, zastoj je pogodio više od sedam tisuća putnika, a neki su zbog zastoja na aerodromu proveli i sedam sati. "Prvo smo bili u Lufthansinom prostoru za ponovno smještanje na let, no nakon sat vremena su nas prebacili u drugu zonu gdje smo proveli narednih šest sati čekajući hotelsku sobu. Još uvijek nemamo zakazan novi let, nakon što je ovaj koji smo prethodno rezervirali odletio bez putnika", rekao je jedan od putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:44