DRAMA U SAD-u

CNN: Četiri policajca ubijena tijekom velike akcije, nekoliko ranjeno, jedan osumnjičeni pronađen mrtav!

Policajci su bili na zadatku u gradu Charlotteu kada je na njih otvorena vatra. Više žrtava prevezeno je u bolnice

Pucnjava u gradu Charlotte

 Peter Zay/Anadolu Via Afp

Četvero je policajaca ubijeno, još četvero ozlijeđeno u pucnjavi u gradu Charlotte u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini, u kojoj je ubijen i počinitelj, kazala je tamošnja policija u ponedjeljak.

Šef policijske uprave Charlotte-Mecklenburg Johnny Jennings kazao je na konferenciji za novinare da je troje ubijenih policajaca bilo članovi američke radne skupine za bjegunce, koju čine policajci iz različitih agencija. Četvrti je policajac bio Joshua Eyer koji je šest godina služio u upravi Charlotte-Mecklenburg, potvrdio je Jennings.

"Danas je tragičan dan za grad Charlotte i za policiju", kazao je Jennings. "Izgubili smo heroje koji su samo htjeli zaštititi našu zajednicu".

image

Pucnjava u gradu Charlotte

Peter Zay/Anadolu Via Afp
image

Pucnjava u gradu Charlotte

Peter Zay/Anadolu Via Afp
image

Pucnjava u gradu Charlotte

Peter Zay/Anadolu Via Afp

Policajci su ubijeni dok su osuđivanom zločincu namjeravali uručiti nalog za uhićenje. Došli su do kuće u kojoj se osumnjičeni nalazio, kad je isti počeo pucati po njima, rekao je Jennings. Uzvratili su paljbu te je osumnjičeni ubijen u dvorištu ispred kuće.

Policajci su potom počeli pucati unutar kuće. Nakon napetog okršaja, tim SWAT pregledao je kuću te priveo dvoje koji su se nalazili u kući. Vjeruje se da je barem jedan od njih pucao na policajce, kazao je Jennings.

Lokalna TV postaja WSOC-TV objavila je da je njihov helikopter snimio oklopno vozilo koje je vozilo kroz dvorišta i prevrnulo kante za recikliranje prije nego što su policajci iz njega iznijeli ozlijeđenu osobu koja je ukrcana u vozilo hitne pomoći.

Osim četvero ubijenih, Jennings je poručio da je upucano i četvero policajaca uprave Charlotte-Mecklenburg koji su bili na mjestu zločina. Jedan je u kritičnom stanju, dok su trojica stabilno.

Predsjednik SAD-a Biden obaviješten je o incidentu te je razgovaro s guvernerom Sjeverne Karoline Royem Cooperom, poručila je Bijela kuća, prenosi Reuters.

Mnoge ceste u okolici bile su zatvorene kako bi vozila hitne pomoći brže stigla do bolnice. Policija je pozvala ljude da se drže dalje od tog područja te da ostanu u svojim domovima.

AP navodi kako američke radne skupine za bjegunce operacije surađuju u pronalaženju i uhićenju osumnjičenih za zločine. Regionalna radna skupina za bjegunce Carolinas ima sjedište u Charlotteu te u sklopu nje surađuje sa 70 saveznih, državnih i lokalnih agencija. U šest godina, regionalna radna skupina uhitila je više od 8900 bjegunaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:56