KEMIJSKI NAPAD

'OVAKO NEŠTO JOŠ NISMO DOŽIVJELI' U Njemačkoj u zadnji čas spriječen teroristički napad smrtonosnim otrovom!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.06.2018. u 14:27

July 22, 2016 - Special force police officers arrive at the Olympia shopping center where a shooting was reported with several people being killed. Terrorism is suspected, police say. The suspect is still at large., Image: 294780493, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Arhiva

 

Tunižanin koji je prošlog tjedna uhićen zbog sumnje u planirani teroristički napad kemijskim sredstvima planirao je napad većih razmjera, a pripreme su bile u poodmakloj fazi, objavio je u srijedu šef Njemačkog ureda za borbu protiv kriminala (BKA) Holger Muench.

„Radi se u ovom slučaju o vrlo konkretnim pripremama napada bio-bombom i to su dimenzije koje dosad u Njemačkoj još nismo doživjeli“, rekao je Muench u razgovoru za javni servis RBB radio.

Prošlog tjedna u Koelnu uhićeni 29-godišnji državljanin Tunisa već je, kako je objasnio Muench, proizveo „dovoljnu“ količinu visokotoksičnog ricina i preko interneta nabavljao dijelove za izradu bombe.

„Pritom je upao u oči jednoj stranoj obavještajnoj službi koja nam je ukazala na njegove aktivnosti, nakon čega je i uhićen“, rekao je Muench i dodao kako još nije posve jasno gdje je napad planiran i jesu li, osim osumnjičenog, u pripremi sudjelovale i druge osobe.

Čelnik njemačkog ureda za borbu protiv kriminala u razgovoru je objasnio kako je opasnost od terorističkih napada u Njemačkoj i dalje velika, ali da su veliki napadi poput onih u Parizu i Bruxellesu „manje vjerojatni“ zbog činjenice da je tzv. Islamska država znatno oslabljena.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo