HOROR U AUSTRALIJI

'OVO JE NAJGORI SLUČAJ U POVIJESTI NAŠE ZEMLJE' Pedofil priznao da je silovao 13-ero djece i beba, sve je snimao i podijelio na internetu

 
Ruecha Tokputza
 Screenshot: YouTube

Zločin koje je počinio pedofil iz Adelaidea najgori su takve vrste u australskoj pravnoj povijesti, zaključio je sud u Australiji.

Ruecha Tokputza (31) priznao je u srijedu krivnju po 51 točku optužnice koja je protiv njega podignuta zbog seksualnog zlostavljanje 13 dječaka i beba, od kojih je jedna imala samo 15 mjeseci, u periodu koji je trajao šest godina.

Njegova meta bila su australska i tajlandska djeca, koju je vabio da ih seksualno iskoristi, snimi njihovo zlostavljanje i potom to podijeli na internetu, piše Canberra Times. U trenutku uhićenja kod njega je pronađeno i 12.500 fotografija i 650 video zapisa.

- Ne postoje usporedivi slučajevi s njegovim zbog množine zločina i načina na koji ih je počinio - rekao je tužitelj Heath Barklay.

Osim toga, počinitelj se nije pretjerano potrudio iskazati kajanje za svoje zločine, što su neki drugi notorni pedofili iz australske povijesti ipak učinili, kaže Barklay.

S druge strane, Tokputzin odvjetnik Craig Caldicott, zamolio je sutkinju Liesl Chapman da njegovom klijentu da takvu kaznu "prema kojoj bi mogao očekivati da će ga pustiti na uvjetno odsluženje nakon što prođe kroz rehabilitaciju".

- Kazna bi trebala biti izrečena tako da mu se ipak pruži nada da će jednom biti pušten.

Tokputza je uhićen prošle godine u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih odjela u Australiji i Interpola. Među zločinima za koje je bio optužen su seksualni odnos s osobom mlađom od 14 godina, seksualni odnos s djetetom izvan Australije (Tajland) te dijeljenje materijala na kojem se djeca seksualno iskorištavaju.

Presuda će mu biti izrečena idućeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:37