NEOČEKIVANI GOSTI

PANIKA U FINSKOJ Mještane prestravila vojna vježba, dali se u bijeg: Mislili smo da je invazija

 Finska vojska/Facebook

Finske oružane snage podigle su uzbunu na jednom svom otoku nakon što su stanovnici vojnu vježbu koja se odvijala nakon sumraka zamijenili za pravu invaziju, javlja BBC.

Stanovnik otoka Kamsholmen, Bjarne Winberg, gledao je kako se velik brod usidrava u blizini njegove kuće i grupu uniformiranih muškaraca koji nose ruksake i oružje, piše Ilta-Sanomat.

Kad se skupina vojnika zaputila prema šumi, Winberg je uskočio u svoj brod i napustio otok, te potom nazvao broj za hitne slučajeve.

- Naravno da sam bio uplašen - kazao je za novine.

Naknadno se ispostavilo da je prošlotjedni kasnonoćni 'posjet' bio dio proljetne vojne vježbe. Ipak, nije poznato je li otok Kamsholmen bio planirana postaja na vojnoj ruti. Naime, dok lokalne novine Ostnyland citiraju glasnogovornika ministarstva obrane koji tvrdi kako otok nije bio u planu i programu, drugi tvrde da su organizatori imali namjeru doći na Kamsholmen, no kako su zaboraviti upozoriti stanovnike na to.

Iako nije objavljeno koje se to vojske lokalno stanovništvo uplašilo, dio komentatora slučaj je protumačio kao posljedicu 'ruske propagande'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:15