SUMNJA NA TERORIZAM

PARIŠKA POLICIJA USTRIJELILA NAORUŽANOG MUŠKARCA Vikao je 'Alah je velik' i s nožem u ruci jurišao na policijsku postaju, bio je član ISIS-a?

 CHARLES PLATIAU/REUTERS

NOVO 16:25 - Pariška policija potvrdila je da je kod ubijenog muškarca pronašla papirić s nacrtanom zastavom Islamske države, a pokraj nje je nešto pisalo na arapskom. Identitet čovjeka još uvijek je nepoznat javnosti, a policija je već počela provjeravati na koji je način ubijeni bio povezan s ISIS-om.

-----------------

Mušakrac obučen u 'prsluk s bombom' ubijen je u ispred policijske stanice u Pariz na da obilježavanja napada na francuski časopis Charlie Hebdo, prenosi Daily Mail.

Muškarac je uočen kako trči prema policijskoj stanici u Barbesu na sjeveru Parizu, pritom urlajući 'Allahu Akbar' ('Alah je velik'). Prema prvim informacijama, njegovo je ubojstvo sprječilo teroristički napad.

Francuski dužnosnici tvrde da je muškarac bio naoružan nožem te da je na sebi čini se nosio prsluk s eksplozivima. Dužnosnici su dodali da je uočeno kako su žice bile vidljive na muškarčevoj odjeći i da je stručnjak za bombe i eksplozive na licu mjesta.

Jedan od svjedoka događaja kaže da je čuo 'dva ili tri pucnja' nešto prije 11 sati prije nego što je muškarac završio na podu.

"Muškarac je možda imao pojas s eksplozivom", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre Henry Brandet za televiziju BFM. Jedan izvor u sindikatu policije rekao je da se čini da je pojas bio lažan.

Napadač je nasilno htio ući u policijsku postaju 18. arondismana u sjevernom Parizu, području na koje je Islamska država najavila svoje udare nakon terorističkog napada u studenome. "Prema riječima kolega, napadač se je htio raznijeti", kazao je policijski sindikalni izvor.

Svjedoci incidenta kažu da su policajci prvo povikali u pravcu napadača, koji je na to počeo trčati prema njima nakon čega su ga policajci ubili.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:03