JAČANJE ODNOSA

PEJČINOVIĆ BURIĆ U RADNOM POSJETU ITALIJI Ministrica vanjskih i europskih poslova susrela se s talijanskim kolegom, potvrđeni dobri odnosi zemalja

 
Marija Pejčinović Burić i Enzo Moavero Milanesi
 MVEP

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u četvrtak tijekom posjeta Italiji s talijanskim kolegom Enzom Moaverom Milanesijem, priopćio je MVEP-a, dodajući da su na sastanku potvrđeni dobri odnosi dviju zemalja te je istaknuta želja za dodatnim jačanjem bilateralnih odnosa.

Ministri su razmijenili mišljenja o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa regionalnog, europskog i globalnog značaja, kao što su: rezultati izbora za Europski parlament, novi institucionalni okvir Europske unije, proširenje, Višegodišnji financijski okvir, Brexit, izazovi zaštite vanjskih granica Europske unije te kriza multilateralizma. U tom je smislu istaknuta važnost suradnje dviju zemalja i u okviru Srednjoeuropske inicijative, čije je predsjedanje Italija početkom ove godine preuzela od Hrvatske, priopćeno je iz MVEP-a.

MVEP
Marija Pejčinović Burić i Enzo Moavero Milanesi

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećem hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije. U tom kontekstu izražena je podrška europskom putu državama jugoistočne Europe te je istaknuto da će Hrvatska tijekom svog predsjedanja u prvoj polovici 2020. godine organizirati Sastanak na vrhu u Zagrebu na tu temu.

Tijekom posjeta Italiji, ministrica Pejčinović Burić održala je i sastanak s članovima izaslanstva Italije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, priopćeno je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:00