SPAŠAVALI ŽIVU GLAVU

PLOVILO RUSKE MORNARICE POTOPLJENO NA ARKTIKU Nevjerojatan napad iz dubine na pripadnike ruske vojske, veća tragedija izbjegnuta u posljednji trenutak

 
 Rusko ministarstvo obrane

Brod ruske mornarice potopljen je u Arktičkom moru od strane - morža! Nevjerojatnu priču djelomično je potvrdilo Ministarstvo obrane Rusije, iako su zanijekali da je manji brod za znanstvena istraživanja potopljen. Naveli su da je samo napadnut i da je posada u posljednji trenutak spasila živu glavu.

Napad na Altai, manji brod koji je prevozio znanstvenike arhipelagom Zemlje Franjom Josipa, izvela je golema ženka morža koja je vjerojatno branila svoju mladunčad.

- Ovi polarni krajevi skrivaju puno opasnosti - objavili su znanstvenici na kraju svoje avanture.

Znanstvenici su se spasili u posljednji trenutak tako da su se ukrcali na manje plovilo i pomoću njega se dokopali kopna.

- Ozbiljnije posljedice su spriječene zahvaljujući sjajno koordiniranoj akciji pripadnika Sjeverne flote. Uspjeli su se udaljiti od životinje bez da je ozlijede - navodi se u priopćenju Ruske mornarice.

Ruska vojska ne spominje bilo kakav gubitak vrijedne opreme, ali u izvještaju Geografskog društva navodi se da je brod - potopljen.

- Morž je potopio brod, a tragedija je izbjegnuti zahvaljujući pametnim i koordiniranim potezima vođe ekspedicije.

Inače, ovo nije prvi put da su golemi morževi 'posjetili' ruske vojnike. Prije 13 godina kružile su fotografije životinje kako odmara na ruskoj podmornici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:10