NEPRIMJERENE VEZE?

POGLAVAR ENGLESKE CRKVE ŠOKIRAO TOLERANCIJOM 'Otišao bih na gay vjenčanje svog djeteta, volim ih bez obzira na seksualnost'

 cc

Nadbiskup od Canterburyja Justin Welby kazao je kako bi otišao na gay vjenčanje svog djeteta, unatoč tome što se Engleska crkva protivi istospolnom braku.

U intervjuu za The Spectator nadbiskup Welby kazao je da ako ga jedno od njegovih petero djece upita za blagoslov gay braka, on bi se s njima pomolio i otišao na vjenčanje.

Odbio je kazati da su homoseksualne veze 'grešne i neprimjerene', inzistirajući da će uvijek voljeti svoju djecu bez obzira na njihovu seksualnost.

Zakon o istospolnom braku britanski parlament prihvatio je u srpnju 2013. godine, ipak više od 130 konzervativaca glasalo je protiv njega.

Tijekom debate u parlamentu nadbiskup Welby upozorio je da bi istospolni brak mogao 'oslabiti ideju normalne obitelji'.

No u razgovoru s ministrom prave Michaelom Goveom dao je jasno do znanja da je odnos koji ima sa svoja dva sina i tri kćeri najvažniji.

- Rekao bi im da ću ih uvijek voljeti, bez obzira na sve. Što god da rekli. Točka - kazao je nadbiskup koji je u sretnom braku više od 30 godina.

Otkako je zakon usvojen, od ožujka 2014. do 30. lipnja 2015. sklopljeno je 7366 istospolnih brakova, od toga je 55 posto ženskih parova, a 45 posto brakova je sklopljeno između muškaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:08