NEPRIMJERENE VEZE?

POGLAVAR ENGLESKE CRKVE ŠOKIRAO TOLERANCIJOM 'Otišao bih na gay vjenčanje svog djeteta, volim ih bez obzira na seksualnost'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.12.2015. u 13:05

cc

Nadbiskup od Canterburyja Justin Welby kazao je kako bi otišao na gay vjenčanje svog djeteta, unatoč tome što se Engleska crkva protivi istospolnom braku.

U intervjuu za The Spectator nadbiskup Welby kazao je da ako ga jedno od njegovih petero djece upita za blagoslov gay braka, on bi se s njima pomolio i otišao na vjenčanje.

Odbio je kazati da su homoseksualne veze 'grešne i neprimjerene', inzistirajući da će uvijek voljeti svoju djecu bez obzira na njihovu seksualnost.

Zakon o istospolnom braku britanski parlament prihvatio je u srpnju 2013. godine, ipak više od 130 konzervativaca glasalo je protiv njega.

Tijekom debate u parlamentu nadbiskup Welby upozorio je da bi istospolni brak mogao 'oslabiti ideju normalne obitelji'.

No u razgovoru s ministrom prave Michaelom Goveom dao je jasno do znanja da je odnos koji ima sa svoja dva sina i tri kćeri najvažniji.

- Rekao bi im da ću ih uvijek voljeti, bez obzira na sve. Što god da rekli. Točka - kazao je nadbiskup koji je u sretnom braku više od 30 godina.

Otkako je zakon usvojen, od ožujka 2014. do 30. lipnja 2015. sklopljeno je 7366 istospolnih brakova, od toga je 55 posto ženskih parova, a 45 posto brakova je sklopljeno između muškaraca.

Izdvajamo