POLICIJSKI IZVORI

POKOLJ U KALIFORNIJI U domu mladića koji je izveo napad na festival češnjaka pronađeni su ekstremistički materijali

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 31.07.2019. u 10:55

Community members hold candles during a vigil outside of Gilroy City Hall for the victims of a mass shooting at the Gilroy Garlic Festival a day earlier, in Gilroy, California, U.S. July 29, 2019. Picture taken July 29, 2019. REUTERS/Kate Munsch TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

U domu Santina Williama Legana (19), koji je izveo brutalan napad na festival češnjaka u Gilroyju, pronađeni su ekstremistički materijali, navode policijski izvori.

Detektivi pokušavaju odrediti motiv napada na poznati festival hranom u nedjelju. Izvor, koji je htio ostati anoniman, nije htio otkriti detalje o pronađenim materijalima niti tragove o motivu napada.

Napadaču kojega je policija u nedjelju ustrijelila, pregledali su profile na društvenim mrežama, elektroničke uređaje i računalni hardver, ali i dalje ne uspijevaju otkriti zašto je počeo pucati i pritom ubio tri, a ozlijedio 12 osoba, navodi izvor.

- Naša primarna i glavna briga jest motivacija, ideološke sklonosti i povezanost s nekom grupom - rekao je Craig Fair, posebni FBI agent za protuobavještajnu djelatnost u San Franciscu.

Tijekom napada netko je Legana upitao zašto to čini.

- Zato što sam jako ljut - odgovorio je napadač.

Festival češnjaka svake godine održava se u Gilroyju, pedesetak kilometara južno od San Josea.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo