TROJE MRTVIH NAKON SUDARA

POKUŠALI SRUŠITI BRZINSKI REKORD PA SE ZABILI U UMJETNI GREBEN U sudaru glisera u venecijanskoj laguni poginula tri člana posade

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.09.2019. u 12:13

Dubrovnik, 230813.
Fabio Buzzi, vlasnik talijanske tvornice FB Design koja proizvodi specijalna brza plovila za vojne i policijske namjene, osvajac je nekoliko brzinskih rekorda na moru a njegovi brodovi su osvajaci 55 svjetskih prvenstava u morskoj formuli 1. Gliser s kojim je dosao u Dubrovnik radjen je za vojne potrebe i dostize brzinu od 60 milja na sat.
Na fotografiji Fabio Buzii.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat / CROPIX

Fabio Buzzi

 

Gliser koji je pokušavao srušiti brzinski rekord zabio se u umjetni greben u venecijanskoj laguni u utorak navečer pri čemu su poginuli talijanski konstruktor brodica i biznismen Fabio Buzzi i dva člana njegove posade.

Posada predvođena 76-godišnjim talijanskim poslovnim čovjekom i svjetskim prvakom Buzzijem pokušala je postaviti rekordno vrijeme na dionici od Monaka do Venecije.

 

Utrkivali su se 18 sati i 32 minute kada se nesreća dogodila, objavila je Corriere della Sera. Vozili su prosječnom brzinom od 100 kilometara na sat.

Poginuli su Buzzi i dvojica članova posade.

Buzzi je dizajnirao brodice sa svojom tvrtkom FB Design i utrkivao se od 1960., postavio višestruke svjetske rekorde uključujući rekord na velikoj udaljenosti 2012. na dionici New York-Bermuda.

Četvrti član posade je preživio, rekli su vatrogasci.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo