STRAVA U INDIJI

Policija istražuje silovanje djevojčice (4) u bolnici: 'Baki je ispričala da su joj po noći došla petorica muškaraca, jedan je bio djelatnik bolnice'

Policija istražuje silovanje djevojčice (4) u bolnici: 'Baki je ispričala da su joj po noći došla petorica muškaraca, jedan je bio djelatnik bolnice'
Ilustracija
 Danish Siddiqui / REUTERS

Policija u Indiji istražuje navode da je skupina muškaraca silovala četverogodišnju djevojčicu dok je bila na liječenju na odjelu intenzivne njege u jednoj bolnici na sjeveru zemlje.

Lokalni policijski službenik Mahesh Srivastava rekao je da je djevojčica ispričala baki da ju je silovao jedan djelatnik bolnice i još četiri muškarca, a sve se dogodilo kad je curica bila sama u subotu navečer. Zbog toga je jedan muškarac u pritvoru, a policija traži ostale, javlja News.com.au.

Zatražili su i snimke nadzornih kamera kako bi utvrdili zašto je djevojčica bila sama na intenzivnoj njezi. Zna se tek da je bila u bolnici četiri dana, a liječili su ju od ugriza zmije.

Bolnica je 250 kilometara udaljena od Lucknowa, glavnog grada indijske pokrajine Uttar Pradesh.

Indiju posljednjih godina potresa niz seksualnih napada, uključujući i slučaj bande koja je silovala i ubila studenticu u autobusu u new Delhiju 2012. godine. Taj je slučaj zapanjio zemlju u kojoj je nasilje prema ženama široko rašireno, pa i prihvaćeno.

Iako je vlada donijela niz zakona prema kojima je kazna za silovanje odrasle osobe do 20 godina zatvora, rijetko prođe samo nekoliko tjedana bez novog slučaja silovanja. Indijska je vlada kao odgovor na sve više slučajeva silovanja i ubojstava mladih djevojaka i djece odobrila smrtnu kaznu za one koji su osuđeni za silovanje djece mlađe od 12 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:29