POSLJEDICA VESELE NOĆI

POLICIJA IZ PROMETA ISKLJUČILA PIJANOG PJEŠAKA 'Predstavljao je opasnost za druge prolaznike i vozače, pa pogledajte koliko je promila imao!

 
Ilustracija
 Dado Ruvic / REUTERS

U mjestu Kozluk pokraj Zvornika u istočnoj Bosni policija je bila prisiljena intervenirati kako bi iz prometa "isključila" jednog pješaka koji je potpuno pijan teturao cestom pa su procijenili kako predstavlja opasnost za druge prolaznike i vozače, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji.

49-godišnji muškarac koji je naknadno identificiran kao Šemso B. imao je nesreću nakon vesele noći naići na policijsku ophodnju koja je kontrolirala stanje u prometu.

Opazili su ga kako u nedjelju u jutarnjim satima tetura magistralnom cestom. Odmah su ga podvrgnuli kontroli koja je uglavnom rezervirana za vozače, a alkotest je pokazao kako je potpuno pijan.

"Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da on posjeduje 4,46 g/kg alkohola u organizmu", stoji u priopćenju zvorničke policijske uprave.

Prema standardnim mjerenjima prisutnost alkohola u krvi u količini većoj od 4 promila svrstava se u kategoriju tzv. alkoholne kome i u pravilu znači kako je osoba popila više od litre žestokog alkoholnog pića.

Šokirani rezultatima policajci su odlučili Šemsu B. "isključiti iz prometa" te su ga odvezli u pritvor na triježnjenje.

Iz zvoričke policije su ovaj slučaj iskoristili kao povod da pozovu sve sudionike u prometu da paze što rade, a na pješake su apelirali da ne hodaju po cesti ako su pijani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:19