I DALJE BEZ TRAGA

POLICIJA ŠPIJUNIRALA OBITELJ POKOJNOG PEDOFILA Imaju li njegova supruga i sin veze s jednom od najpoznatijih otmica svih vremena?

 Getty Images

Često sam znao viđati nepoznati automobil parkiran ispred kuće. Netko je bio unutra i imao sam osjećaj da nas promatra, opisao je Wayne Hewlett događaje od prošloga ljeta ispred obiteljskoga doma u Telfordu u Engleskoj.

Sina osuđivanog pedofila Raymonda Hewletta pratila je policija. Sumnjalli su da je njegov otac, koji je 2010. umro od raka u 65. godini, bio umiješan u otmicu tada trogodišnje Madeleine McCann. Djevojčica je nestala iz ljetovališta Praia da Luz u Portugalu. Pokojni Raymond u to vrijeme živio je u susjedstvu vile u kojoj je bila odsjela obitelj McCann.

Detektivi Scotland Yarda su, osim sina Waynea, neko vrijeme pratili i pokojnikovu bivšu suprugu Marianu, koja živi u Njemačkoj, ali i njezino petero djece, od kojih je dvoje i danas u Portugalu.

Pedofil Hewlett za vrijeme života negirao je povezanost s otmicom, ali prije smrti sinu je ostavio pismo u kojem je tvrdio kako su Madeleine oteli po narudžbi belgijske bande.

Policija sumnja da je djevojčica, koja bi danas imala 13 godina, završila u pedofilskom lancu koji vode ozlogašeni kriminalci na relaciji Belgija - Maroko.

'Provjeravali smo jesu li članovi obitelji Hewlett na bilo koji način povezani s bandom, ali zasad za to nemamo nikakvih dokaza', rekao je izvor blizak Scotland Yardu.

Policija je nedavno dobila dodatnih 95.000 funti (oko 855.000 kuna) za istraživanje nestanka britanske djevojčice, za koju roditelji i danas vjeruju da je živa.

'Potpuno su promašili. Bacaju novac u vjetar. Odmah sam rekao istražiteljima sve što znam. Nitko iz moje obitelji nema veze s otmicom', izjavio je sin Wayne.

Pokojni pedofil Raymond Hewlett u zatvoru je bio tri puta - 1972. zbog silovanja 12-godišnjakinje koju je namamio u svoj automobil i onesvijestio je udarivši je kantom razrjeđivača, šest godina poslije dobio je četverogodišnju kaznu zbog pokušaja silovanja 14-godišnjakinje, a treći put iza rešetaka je proveo šest godina zbog otmice 14-godišnjakinje uz prijetnju nožem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:18