NASTAVAK ISTRAGE

POLICIJA U PARIZU UHITILA JOŠ PET OSOBA Sumnjaju da su povezani s muškarcem koji je izveo smrtonosni napad nožem u sjedištu policije

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.10.2019. u 10:51

French President Emmanuel Macron delivers a speech during a ceremony to honour three police officers and an administrative worker after they were killed by a 45-year-old suspected radicalised attacker last Thursday, at the Police Prefecture in Paris, France, October 8, 2019. REUTERS/Benoit Tessier
Benoit Tessier / REUTERS

Uhićeno je petero osoba povezanih s muškarcem koji je izveo smrtonosni napad nožem u sjedištu pariške policije ovog mjeseca, otkrio je izvor blizak istrazi i time potvrdio ranije medijske napise.

Uhićenja su se dogodila u ponedjeljak ujutro u pariškom predgrađu, Val d'Oiseu.

Michael Harpon, 45-godišnji informatičar koji je prošao sigurnosnu provjeru, ubio je 3. listopada tri policajca i jednog zaposlenika prije nego što ga je ustrijelio drugi policajac.

Harpon je rođen na francuskom otoku Martiniqueu i radio je u sjedištu policije nekoliko godina. Prešao je na islam prije 10 godina.

Prošli tjedan su tri izvora bliska policiji otkrila da je francuska policija ponovno otvorila internu istragu protiv višeg policijskog dužnosnika zbog sumnje u favoriziranje islama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo