IZNIMNO OPASAN

Potraga za ubojicom mudžahedinom proširena na cijelu BiH

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.02.2019. u 16:11

FACEBOOK

Edin Gačić

Sve policijske agencije tragaju u petak u cijeloj BiH za trostrukim ubojicom Edinom Gačićem, bivšim mudžahedinskim borcem u ratu u BiH.

Gačić je u ratu bio pripadnik postrojbe "El mujaheed" Armije BiH koju su uglavnom činili strani islamski borci i koja je poznata po brojnim zločinima i ritualnim ubojstvima, uključujući odsijecanje glava.

Za njim tragaju pripadnici lokalne i federalne policije, državne policijske agencije SIPA-e i obavještajno sigurnosne agencije, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercergovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Dodao je kako je Gačić iznimno opasna osoba koja je u dva navrata osuđivana za počinjenje ubojstva. Posljednje je počinio u ponedjeljak kad je u jednog muškarca najprije pucao iz vatrenog oružja, a potom ga dokrajčio nožem.

Gačić je krajem rata ubio suborca iz postrojbe nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Pošto je izašao iz zatvora 2002., ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo