PREPUNO VOZILO

PREGLADNJELE I ŽEDNE ŠTENCE POTRPALI U KRLETKE Slovenski policajci zaustavili talijanski kombi jer nije imao vinjetu, a onda iznutra začuli cviljenje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.09.2018. u 20:11

, Image: 141087537, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Dvojica talijanskih državljana mislila su da su još i dobro prošla kad im je slovenska policija na prilazu Maribora naplatila kazne jer na svom kombiju nisu imali vinjete, ali je prigušeno cviljenje u vozilu otkrilo zabranjeni teret koji im je oduzet, uz dodatnu naplatu globe od 800 eura.

Nakon što je 45-godišnji vozač otvorio vrata kombija, pokazalo se da on i 50-godišnji zemljak, suvozač, nisu jedini putnici. U teretnom dijelu vozila bilo je u krletkama skriveno 107 živih štenaca i jedna na putu uginula životinja.

Policija je utvrdila da sve životinje nisu imale niti putni list EU i potvrde o cijepljenu protiv bjesnoće, nisu imali dovoljno mjesta ni vode ni hrane.

Životinje za koje su Talijani po ocjeni policije iz Murske Sobote na crnom tržištu mogli dobiti 60-ak tisuća eura su oduzete i stavljene u azil za domaće životinje, nakon čega su vozač i suvozač mogli nastaviti put iako su pse nezakonito uveli u Sloveniju.

Slovenska veterinarrska uprava, navode mediji, godišnje ima tristotinjak intervencija vezanih na nepravilno prevažanje pasa preko granice ili ilegalnu trgovinu tim životinjama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo