SAŠA ZUROVAC

PREMINUO KLIKER Otpjevao je 'Na morskome plavom žalu', ušao u legendu, a nakon toga izgubio razum... Umro je potpuno sam u psihijatrijskoj ustanovi

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.10.2016. u 14:52

Screenshot

Saša Zurovac, koji se proslavio ulogom Vlade Klikera u filmu "Sjećaš li se Doli Bel" Emira Kusturice, preminuo je u subotu u 69. godini.

Zurovac je bio naturščik kojeg je Kusturica odabrao da odglumi nezaboravnu epizodnu ulogu Vlade Klikera, tinejdžera s blagim autizmom. Plavokosi Saša otpjevao je u filmu numeru "Na morskome plavom žalu", koja je odmah postala hit za sva vremena.

Nakon Saše Zurovca ovu pjesmu su pjevali mnogi poznati glazbenici, među kojima su Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Čorba, Jura Stublić, Kraljevi ulice, ali nitko nije stigao ni blizu originalne verzije.

 

Iako ga je uloga Klikera proslavila, Zurovac nije imao priliku dugo uživati u filmskoj slavi. Nakon "Doli Bel" Saša je imao manju ulogu u drugom Kusturičinom filmu "Otac na službenom putu" i nešto veću u "Životu radnika" Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao.

Boravio je u zavodima za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba u Pazariću, Fojnici, Bakovićima, prije nego je 8. listopada preminuo u 69. godini. Saša Zurovac bit će sahranjen 12. listopada na Gradskom groblju Bare u Sarajevu u 15 sati, javlja Radio Sarajevo.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo