NEVIĐENO JUNAŠTVO

Procurili nevjerojatni detalji spašavanja nogometne zvijezde Olympiacosa

Procurili nevjerojatni detalji spašavanja meksičke nogometne zvijezde: 'Razgovarao je s operaterom i mlatio onesviještenog otmičara!'
 REUTERS

Meksička policija jučer je objavila da je meksička nogometna zvijezda Alan Pulido na slobodi nakon što je nekoliko dana proveo u zarobljeništvu naoružanih otmičara. Međutim, dan poslije procurili su i detalji spašavanja nogometaša Olympiacosa koji najbolje svjedoče o junaštvu Pulida.

Naime, Pulido se potukao sa svojim otmičarem, oteo mu pištolj i mobitel i na kraju pozvao policiju. 25-godišnjak je nakon kratkotrajnog 'hrvanja' s kriminalcem krenuo sa šaketanjem, te je svog otmičara onesvijestio. Službenici meksičke policije govore da je mlatio i prijetio otmičaru dok je pričao na telefon sa operaterom.

Međutim, problem u cijeloj priči je bio da nogometaš nije imao pojma gdje se nalazi, samo je spomenuo da se nalazi u kući dvokatnice ispred koje su parkirani automobili. Ipak, nakon nekoliko minuta razgovora primijetio je da policija dolazi. Operater mu je rekao da opali nekoliko hitaca u zrak kako bi ga policajci locirali, ali Pulido mu je odgovorio kako u pištolju uopće nema metaka.

- Operateru je jasno opisao kako je odjeven da ga slučajno policajci ne bi zamijenili s otmičarem koji je pokraj njega ležao u nesvijesti - rekli su službenici meksičke policije.

Državni tužitelj Ismael Quintanilla potvrdio je herojski akt meksičkog nogometaša.

- Iskoristio je trenutak nepažnje svog otmičara i došlo je do tučnjave. Pulido je završio u rukama policije tek s lakšom posjekotinom ruke koji je zaradio nakon što je razbio prozor kako bi izašao van kuće. Inače, otet je u subotu navečer od strane četvorice kriminalaca koji su ga zaskočila nakon što se vraćao s jedne zabave.

Policije je jednog otmičara identificirala kao 38-godišnjaka iz Veracruza, dok za ostalom trojicom još traje potraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:15