BEZ KOMENTARA

RUSKI ŠEF DIPLOMACIJE NAPRASNO OTKAZAO POSJET VIJETNAMU 'Razlozi su tehničke, a ne političke prirode'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.03.2018. u 07:47

Russia Foreign Minister Sergei Lavrov attends a meeting with his Italian counterpart Angelino Alfano in Rome, Italy December 1, 2017. REUTERS/Remo Casilli
Remo Casilli / REUTERS

Sergej Lavrov

HANOJ - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je u zadnji trenutak otkazao posjet Vijetnamu planiran u ponedjeljak zbog "iznenadnog razloga", navodi Hanoj, dan nakon predsjedničkih izbora u Rusiji.

 

"Zbog iznenadnog razloga, posjet ministra vanjskih poslova Vijetnamu neće se dogoditi kao što je bilo planirano", piše u priopćenju vijetnamske diplomacije objavljenom sat prije predviđenog susreta s vijetnamskim predsjednikom Tran Dai Quangom.

 

Zasad nema komentara Moskve. "Lavrov je otkazao posjet zbog tehničkog, a ne političkog razloga", rekao je za AFP ruski diplomatski izvor u Hanoju.

 

"Jučer smo obaviješteni o otkazivanju posjeta. Zasad nije naveden nikakav razlog", rekao je pak vijetnamski sigurnosni izvor.

 

Vladimir Putin je u nedjelju ponovo izabran na četvrti mandat na čelu Rusije nadmoćnu pobijedivši na predsjedničkim izborima koje su obilježile optužbe oporbe za prijevaru.

 

Otkazivanje putovanja Sergeja Lavrova, bliskog suradnika Vladimira Putina i člana ruske vlade dugi niz godina, događa se dok se u ponedjeljak u Velikoj Britaniji očekuje dolazak međunarodnih stručnjaka koji će ispitati tvar korištenu u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

 

Rusija ima povijesno čvrste veze s Vijetnamom gdje su na vlasti komunisti i pokušava oslabiti utjecaj Washingtona u tom dijelu svijeta.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo