'TEŠKO' ZARAĐEN NOVAC

SINDIKAT PROFESIONALNIH NOGOMETAŠA REKAO - NE MOŽE Odbili prijedlog o smanjenju plaća tijekom pandemije koronavirusa

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.04.2020. u 23:09

Juventus' players celebrate their victory over Inter Milan at the end of the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin on March 8, 2020. - The match is played behind closed doors due to the novel coronavirus outbreak. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vincenzo PINTO / AFP

Sindikat profesionalnih nogometaša u Italiji odbio je prijedlog vodstva Serie A o smanjenju plaća tijekom pandemije koronavirusa.

Serie A je predložila da se igrači i trenersko osoblje odreknu od dvije do četiri mjesečne plaće jer se zbog prekida prvenstva talijanski nogomet našao u "vrlo teškoj" situaciji. 

U slučaju da se prvenstvo ne nastavi igrači bi se trebali odreći trećine svojih plaća, a ukoliko se nastavi njezine šestine, no vodstvo lige je dodalo kako bi svaki klub trebao zasebno sa svojim igračima pregovarati o smanjenjima ugovora.

Iz Serie A su objavili kako je 19 od 20 prvoligaških klubova glasovalo za njezin prijedlog dok se prvak Juventus suzdržao jer je već ranije postigao dogovor sa svojim igračima.

No, Sindikat talijanskih igrača (AIC) vrlo je kritično primila prijedlog o smanjenju plaća.

"Zbog spremnosti da se eventualna gospodarska šteta zbog ove krizne situacije svali na leđa igrača dovodi nas do zaključka kako je stvarna namjera onih koji bi trebali voditi nogometni sustav u ovim teškim vremenima ne platiti svoje obveze", objavila je Udruga talijanskih igrača (AIC).

Izdvajamo