KOLIKO KOJE MJESTO KOŠTA

SINGAPUR PONOVNO NAJSKUPLJI ZA ŽIVOT Objavljen i popis gradova u kojima je najjeftinije jesti, stanovati i voziti se

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.11.2017. u 15:37

A guest looks at a display of food available on board the newly launched Business Class cabins during a Singapore Airlines event in Singapore November 2, 2017. REUTERS/Edgar Su - RC1B7CB8BF40
Edgar Su / REUTERS

Četvrtu godinu zaredom Singapur je najskuplji svjetski grad, pokazalo je polugodišnje istraživanje Economic Intelligence Unita (EIU). U izvještaju EIU-a o troškovima života diljem svijeta za 2017. godinu, azijski gradovi zauzeli su pet od prvih šest mjesta, što se pripisuje oporavku japanskog jena.

Osim vodećeg Singapura, tu su i drugoplasirani Hong Kong te Tokio, Osaka i Seul na četvrtom, petom i šestom mjestu. Između njih se na treće mjesto smjestio najskuplji europski grad, Zuerich, a sedmi je još jedan švicarski grad, Ženeva.

Pariz je na osmom mjestu i najskuplji je grad eurozone i EU-a, iza njega je jedini američki predstavnik, New York, a prvih deset zaokružuje Kopenhagen. EIU ovu listu objavljuje svakih šest mjeseci uspoređujući cijene 160 proizvoda i usluga, poput cijena hrane, stanovanja, prijevoza.

Život je, po istraživanju, najjeftiniji u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloreu, Karačiju i Alžiru.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo