NOVE NAPETOSTI

SJEVERNA KOREJA ISPALILA DVA NEIDENTIFICIRANA PROJEKTILA Pali su u more između Korejskog poluotoka i Japana

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 31.10.2019. u 10:34

FILE PHOTO: A missile is launched during testing at an unidentified location in North Korea, in this undated image provided by KCNA on August 7, 2019. KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA. TPX IMAGES OF THE DAY/File Photo
REUTERS

Ilustracija

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak dva projektila u more između Korejskog poluotoka i Japana, objavili su japanska obalna straža i južnokorejska vojska.

Dva "neidentificirana projektila" ispaljena su u četvrtak poslijepodne iz južne pokrajine Phjongan, u središnjem dijelu Sjeverne Koreje, priopćio je združeni stožer južnokorejske vojske.

Japanska obalna straža smatra da se radilo o raketama koje su pale izvan japanskog ekskluzivnog ekonomskog pojasa koji se proteže 370 kilometara od kopna.

Najnovije lansiranje uslijedilo je uslijed novih napetosti između dviju Koreja i nuklearnih pregovora sa SAD-om koji su u zastoju.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un je kraj godine postavio kao krajnji rok za pregovore o denuklearizaciji, a Južnu Koreju i SAD je okrivio da i dalje provode neprijateljsku politiku prema Pjongjangu.

Američki dužnosnici umanjuju važnost sjevernokorejskih pokusa, tvrdeći da se radi tek o projektilima srednjeg dometa.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo