SUSPENDIRAN JE

SKANDAL U UBERU Vozač snimao i uživo prenosio svoje vožnje, putnike prikazivao dok se ljube, povraćaju i ogovaraju šefove i kolege: 'Plavuša je za 7!'

 
 screenshot

Uber i Lyft suspendirali su jednog svog vozača u Sjedinjenim Državama koji je na internetu objavljivao snimke svojih putnika, objavile su te kompanije, a prenio BBC.

Jason Gargac, vozač Ubera i Lyfta iz St. Louisa (Missouri, SAD) je, naime, na Twitchu, internetskoj platformi za live streaming, uživo prenosio svoje vožnje, a gledatelji su potom komentirali ponašanje mušterija i njihov izgled.

Lokalni list St. Louis Post-Dispatch objavio je kako su na snimkama prikazani i kontroverzni trenuci iz vožnji putnika te situacije u kojima se oni u Gargacovom vozilu ljube, povraćaju, ali i ogovaraju rođake i kolege s posla. Njegov kanal na Twitchu više nije dostupan.

Mnogi gledatelji Gargacovih videa na uvredljiv su način komentirali njegove snimke ocjenjujući putnike prema njihovoj - privlačnosti. "Plavuša je za sedmicu, a brineta za peticu", napisao je tako jedan, dok je drugi ponašanje jedne žene opisao riječima: "Pa ona uopće ne sjedi kao dama". BBC navodi da su neki videi otkrivali imena i adrese putnika.

Nakon upita medija, Uber je objavio kako je suspendirao Gargaca. "Njegovo problematično ponašanje nije u skladu s pravilima naše kompanije. Pristup gospodina Gargaca našoj aplikaciji je ukinut", priopćili su.

Gargac je pak novinarima izjavio kako se trudio putnicima osigurati što više privatnosti jer je isključivao kameru okrenutu prema ulici kada bi se približavao njihovim domovima.

screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:27