ALEXANDER ACOSTA

SLUČAJ EPSTEIN Trumpov ministar rada dao ostavku zbog problematičnog vođenja predmeta o seksualnom zlostavljanju maloljetnica

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2019. u 17:43

U.S. Labor Secretary Alexander Acosta makes a statement on his involvement in a non-prosecution agreement with financier Jeffrey Epstein, who has now been charged with sex trafficking in underage girls, during a news conference at the Labor Department in Washington, U.S., July 10, 2019. REUTERS/Leah Millis TPX IMAGES OF THE DAY
Leah Millis / REUTERS

 

Američki ministar rada Alexander Acosta, zbog problematičnog vođenja pravosudnog predmeta protiv menadžera Jeffreya Epsteina zbog spolnog zlostavljanja maloljetnica, najavio u petak svoju ostavku.

"Jutros sam nazvao predsjednika i rekao mu da mislim da bi bilo najbolje da podnesem ostavku", rekao je Acosta iz vrta Bijele kuće gdje je bio s Donaldom Trumpom.

"Alex Acosta je bio jako dobar ministar rada", komentirao je američki predsjednik. Novi ministar rada postao je Acostin zamjenik Patrick Pizzella.

Acosta je u Trumpovom kabinetu od travnja 2017. a od 2005. do 2009. bio je savezni tužitelj na Floridi.

Tamo se prvi puta bavio slučajem Jeffreya Epsteina i optužbama protiv njega za spolne odnose s maloljetnicama.

Tada je postignuta izvansudska nagodba po kojoj je Epstein dobio 13 mjeseci zatvora, od čega je dobar dio proveo u svom uredu u Palm Beachu. Tužitelji su sporazum ispregovarali pod vodstvom Acoste.

Epstein je u ponedjeljak u New Yorku optužen za spolna zlostavljanja više desetaka maloljetnica i mogao bi biti osuđen na 45 godina zatvora.

Acosta je na kritike da je kazna 2008. bila daleko preblaga u utorak odgovorio da su Epsteinovi zločini grozni i rekao da mu je drago da tužitelji imaju nove dokaze i svjedočenja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo