NOVA SUPRUGA VEĆ OSUĐENA

SLUČAJ IZ MALE KRALJEVINE KAKAV SE NE PAMTI Premijera optužili za ubojstvo supruge: 'Odlazim u srpnju, ali zbog starosti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2020. u 15:26

Newly appointed Lesotho prime Minister Thomas Thabane (L), leader of the All Basotho Convention (ABC) political party, his wife Maesaiah Thabane and Zambian President Edgar Lungu (R) attend Thabane's inauguration on June 16, 2017 in Maseru. - Lesotho's new prime minister took office at the head of a coalition government, three years after he was targeted by a putsch and two days after the murder of his estranged wife. (Photo by SAMSON MOTIKOE / AFP)
AFP

 

Premijer države-enklave Lesoto u južnoj Africi, Thomas Thabane (80) optužen je za ubojstvo svoje bivše supruge Lipolelo Thabane, javlja BBC.

Thabane je novinarima rekao da će u srpnju odstupiti s dužnosti zbog starosti, no nije htio komentirati ovaj slučaj i optužbu za ubojstvo.

Njegova sadašnja žena Maesaiah Thabane već je optužena za ubojstvo.

Ako i Thomas Thabane bude osuđen, bit će to prvi čelnik neke južnoafričke države osuđen za ubojstvo dok je još na dužnosti.

Lipolelo (58) je upucana samo dva dana prije nego što je Thabane postao premijer 2017. godine.

Govoreći tada o ubojstvu, rekao je da je to 'besmisleno', no policija sada upravo njega optužuje za umiješanost.

'Premijer će biti optužen za ubojstvo', rekao je zamjenik šefa policije Paseka Mokete i dodao da policija sve priprema te da će Thabane biti optužen vjerojatno već sutra.

U Lipolelo Thabane je pucano iz blizine dok se vraćala kući u malom selu na periferiji glavnog grada Maseru.

U vrijeme ubojstva u procesu je bio postupak njihovog razvoda, a Thabane je u to vrijeme već živio sa 42-godišnjim Maesaiah.

No Lipolelo je bila ta koja je dobila presudu u pravnoj borbi za to da se titula prve dame prizna upravo njoj, a ne Maesaiah.

Nakon smrti prve supruge, Maesaiah je Thabanea pratila na inauguraciju. Dva mjeseca kasnije, par se vjenčao.

screenshot Youtube
 

Maesaiah je 5. veljače optužena za smrt svoje suparnice, a na slobodu je puštena uz jamčevinu. O optužnici se još nije izjasnila.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo