STRAŠNA TRAGEDIJA

SPASIO NAJBOLJU PRIJATELJICU PA SE UTOPIO Tinejdžer (17) razbio staklo na autu koji je tonuo u hladan Dunav, djevojka uspjela isplivati, ali ne i on

 Privatni album

Milan Subošić (17) i njegova vršnjakinja M. L. (17) u petak su otišli na piće u Vinču, naselje 14 kilometara udaljeno od Beograda, poznato po institutu za nuklearne znanosti i vrijednim arheološkim nalazištima.

Tinejdžeri su poslije druženja u kafiću kraj Dunava odlučili krenuti kući - Milan je prijateljici ponudio prijevoz, ali prije toga htio joj je pokazati kako se vozi pa su zamijenili mjesta u automobilu.

Iako službeni rezultati istrage još nisu poznati, sumnja se kako je djevojka umjesto rikverca krenula u prvu brzinu i vozilom sletjela u hladnu rijeku, piše Blic.

Mještani Vinče kažu kako se auto survao u Dunav točno kraj mjesta gdje je jedan od brodova pričvršćen za obalu sajlom, zbog koje nesretni Milan nije uspio otvoriti vrata. Pokušali su mu pomoći i lokalni ribari koji su se ondje zatekli u vrijeme nesreće - navodno su veslima htjeli razbiti staklo, ali nisu uspjeli, vozilo je već bilo potonulo.

Ipak, Milan je prije smrti hrabrim i nesebičnim činom spasio život najboljoj prijateljici - uspio ju je izvući iz automobila, a na obalu ju je dovukao mladić koji se taman bio parkirao blizu mjesta nesreće.

- Čuo sam ga kako viče: 'Upomoć'... Htio sam otvoriti zadnja vrata, ali sajla od broda zaglavila se ispod brisača... Naišli su ribari, koji su drvenim veslom razbili staklo, ali voda je već bila prodrla u auto. Nažalost, mladiću nije bilo spasa - ispričao je Blicu Marko S. (23), koji je pomogao Milanovoj prijateljici da iziđe iz hladnog Dunava.

Nesretno preminulog Subošića pokopali su u subotu.

- Bato, nemoj ići, vrati se, molim te, ljubavi moja... - neutješno je plakala Milanova sestra. Vinča, ali i cijeli Beograd, i danas su zavijeni u crno zbog tragedije koja je zauvijek odnijela jedan mladi život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:03