NOVE NAPETOSTI

SRPSKI MEDIJI TVRDE 'Kosovski specijalci džipovima upali u srpska sela i uhitili Srbe'

Prema navodima nekih medija, kosovska policija upala je jutros u dva srpska sela u Kosovskom pomoravlju, kod Gnjilana. Uhićeno je petero Srba.
Ilustracija
 Profimedia, Abaca

Prema navodima nekih srpskih medija, pripadnici specijalnih snaga kosovske policije ušli su u prostorije Kulturno-prosvjetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu. Glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani rekao je za RTS da u akciji policije u Kosovskom pomoravlju ima uhićenih, ne precizirajući druge detalje.

Najavio je da će uskoro objaviti priopćenje današnjoj akciji policije.

Kako prenosi RTS, srpski izvori u Pomoravlju prenijeli su da su u jutrošnjoj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić, što je prenio i "Blic".

Stojkovića i Denića pripadnici policije prethodno su ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvjetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu. Kako navode mediji, priveden je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Akcija je počela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres, prenosi B92 dojmove očevidaca.

Osim u njihove kuće, naoružana policija je navodno s džipovima opkolila, a zatim i pretresla pojedine ustanove, odnosno prostorije u kojima se nalaze uredi službe za zapošljavanje i načelnika okruga u mjestu Šilovo.

Kako javlja RTV Plus, Stojanović je uhićen jer je, navodno, vršio pritisak na srpske pripadnike KSB da napuste tu službu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:21