NOVE NAPETOSTI

SRPSKI MEDIJI TVRDE 'Kosovski specijalci džipovima upali u srpska sela i uhitili Srbe'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2018. u 11:42

MITROVICA, KOSOVO - MARCH 26: Kosovo security forces take Director of the Office for Kosovo and Metohija of the Government of Serbia, Marko Djuric (C) into custody to take him to a police centre in Pristina after he crossed into the disputed territory and travelled to the flashpoint town of Mitrovica in defiance of a ban in Mitrovica, Kosovo on March 26, 2018. Erkin Keci / Anadolu Agency, Image: 367038068, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Ilustracija

Prema navodima nekih medija, kosovska policija upala je jutros u dva srpska sela u Kosovskom pomoravlju, kod Gnjilana. Uhićeno je petero Srba.

Prema navodima nekih srpskih medija, pripadnici specijalnih snaga kosovske policije ušli su u prostorije Kulturno-prosvjetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu. Glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani rekao je za RTS da u akciji policije u Kosovskom pomoravlju ima uhićenih, ne precizirajući druge detalje.

Najavio je da će uskoro objaviti priopćenje današnjoj akciji policije.

Kako prenosi RTS, srpski izvori u Pomoravlju prenijeli su da su u jutrošnjoj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić, što je prenio i "Blic".

Stojkovića i Denića pripadnici policije prethodno su ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvjetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu. Kako navode mediji, priveden je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Akcija je počela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres, prenosi B92 dojmove očevidaca.

Osim u njihove kuće, naoružana policija je navodno s džipovima opkolila, a zatim i pretresla pojedine ustanove, odnosno prostorije u kojima se nalaze uredi službe za zapošljavanje i načelnika okruga u mjestu Šilovo.

Kako javlja RTV Plus, Stojanović je uhićen jer je, navodno, vršio pritisak na srpske pripadnike KSB da napuste tu službu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo