VODIO AKCIJE OD VELIKE VAŽNOSTI

ŠTO JE RADIO U BEOGRADU? MISTERIJ UHIĆENJA ČOVJEKA KOJI JE BIO JEDAN OD NAJELITNIJIH MARINACA Tvrtka u kojoj je zaposlen naglo nestala s interneta...

 
Ilustracija
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Daniel Corbett, bivši američki marinac i pripadnik elitne jedinice Navy SEAL, koji je naoružan uhićen u stanu u Beogradu, suradnik je Jaya Footlika, bivšeg specijalnog izvjestitelja u vrijeme mandata predsjednika Billa Clintona, pa srpska policija zasad ne iznosi puno pojedinosti o njegovu uhićenju.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović je, kako prenosi Blic, izjavio da je Corbett uhićen krajem prošlog tjedna u tzv. štek stanu i kod njega je pronađen pištolj CZ-99 s izbrisanim serijskim brojem. Američka tvrtka Raven Military za koju je radio, i u kojoj je, čini se, bio jedna od važnijih osoba, do petka je imala službenu stranicu, ali je izbrisana kad su nakon Corbettova uhićenja tvrtku kontaktirali novinari.

U njegovoj radnoj biografiji navedeno je da je 14 godina bio pripadnik jedne od elitnijih postrojbi američkih marinaca, sudjelovao u akcijama u Iraku i Afganistanu, diljem svijeta vodio akcije od visoke važnosti i sudjelovao u rješavanju talačkih kriza.

Za jednog od suvlasnika kompanije Raven Military, Jaya Footlika, beogradski Insajder navodi da je bio specijalni savjetnik bivšega američkog predsjednika Clintona za bliskoistočna pitanja. Na istom serveru na kojem se nalazila adresa stranice tvrtke Raven Military registrirana je i stranica očito povezane tvrtke Crno Jezero Group. I ta je stranica ugašena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:30