KRVOPROLIĆE

STRAVIČAN ZLOČIN U AUSTRALIJI Pomahnitali napadač ulazio u motelske sobe i pucao po ljudima, ubio petero: 'Tražio je nekoga, išao je od sobe do sobe'

 
 Twitter

Stravično krvoproliće dogodilo se na sjeveru Australije u gradu Darwinu. Prema izjava očevidaca, naoružani napadač je nakon ulaska u jedan motel obilazio sobe i pucao po ljudima prije nego što je pobjegao.

Prema pisanju britanskih medija, četiri su osobe ubijene u motelu, a peta žrtva u neposrednoj blizini.

Policija je na mjesto zločina stigla oko 18 sati po lokalnom vremenu i sat vremena kasnije uhitila sumnjivca. Vjeruju da je pomahnitali napadač djelovao sam te da nije imao pomagača.

Policija ubojicu opisuje kao bijelca, u dobi od oko 45 godina, koji je na sebi imao radno odijelo.

Policajac Lee Morgan potvrdio je petero mrtvih i dvoje ozlijeđenih.

Očevitkinja Leah Potter rekla je za ABC News da je jednu ženu ustrijelio nekoliko puta u noge.

- Isprva sam mislila da je vatromet. Jedan je muškarac trčao i nosio ženu na rukama iz susjedne zgrade, tj. hotela Palms. I samo ju je spustio ispred našeg motela. Potrčala sam po neke ručnike i zamotala joj noge, Imala je malene rupice na obje noge, posvuda je krvarila.

Drugi je očevidac John Rose rekao da je vidio napadača kako sa sačmaricom u rukama ulazi u motel.

- Išao je od sobe do sobe i pucao, tražio je nekoga, prošao je sve sobe. A onda smo ga vidjeli kako bježi, uskočio je u Toyota kamionet i odjurio, rekao je.

Policija je označila motel Palms kao glavno mjesto zločina, ali je također zapečatila mjesni klub udaljen kilometar od motela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:02