ONEČIŠĆENJE MEDITERANA

SUDAR TRAJEKTA I TERETNOG BRODA KOD KORZIKE U moru zamijećena mrlja, pretpostavlja se da je riječ o ugljikovodiku

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.10.2018. u 18:05

Dubrovnik, 221009.
U dubrovackom se akvatoriju, na sidristu izmedju otoka Daksa i Kolocep, do 3. studenog u prijateljskom posjetu Hrvatskoj i Dubrovniku nalazi logisticki teretni brod ratne mornarice Sjedinjenih Americkih Drzava USSN 2. lt John P. Bobo. Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
Admir Buljubašić / CROPIX / CROPIX

Ilustracija

U sudaru tuniškog trajekta i teretnog broda sjeverozapadno od otoka Korzike u nedjelju je oštećen trup teretnjaka iz kojega je iscurila tekućina, a pretpostavlja se da je riječ o ugljikovodiku. Zasad nema informacija o ozlijeđenima.

Tuniški trajekt Ulysse sudario se u nedjelju ujutro s ciparskim teretnim brodom CLS Virginijom, potvrdili su iz pomorske uprave u Toulonu, dodajući da je kapetan teretnjaka, koji je, na sreću, bio prazan, zatražio sidrište.

"Na trupu CLS Virginije nastalo je oštećenje od nekoliko metara, a oko oba broda zamijećena je mrlja. Još ne znamo o čemu je točno riječ", rekli su oko podneva iz uprave u Toulonu.

Pretpostavlja se da je riječ o ugljikovodiku. Regionalni operativni centar za spašavanje i nadzor (CROSS) iz grada La Garde, koji koordinira operaciju spašavanja brodova, u nedjelju ujutro zatražio je pomoć helikoptera kako bi grupa stručnjaka provela tehničku procjenu nesreće.

Pomoć su ponudile i talijanske vlasti. Pripadnici francuske i talijanske pomorske uprave nastojat će spriječiti širenje mrlje po Sredozemlju. 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo